Ostré play off: Trenér na tribuně, polití pivem, konflikt hráče s fanoušky

  13:13
Také v extralize házenkářů se na disciplinární komisi řeší chování trenéra a jeho potrestání. Během čtvrtfinále play off se na přetřes dostal případ brněnského kouče Pavla Hladíka, který za vstup do šatny rozhodčích po druhém utkání série proti Karviné musel další duel sledovat jen z tribuny. Zápas, v němž Karviná vybojovala třetí a postupové vítězství, navíc „opepřila“ potyčka, kdy fanoušek Karviné napadl brněnského hráče.
Brněnský házenkář Matouš Kolečkář (v modrém dresu s číslem 42) a a jeho...

Brněnský házenkář Matouš Kolečkář (v modrém dresu s číslem 42) a a jeho emotivní reakce během čtvrtfinále extraligy proti Karviné. (29. března 2024) | foto: TVCOM.cz

Do pátečního třetího duelu čtvrtfinálové série s Karvinou šel trenér brněnských házenkářů Pavel Hladík s hlavou plnou starostí. Postavit nemohl několik zraněných hráčů, jeho tým s nabušeným protivníkem prohrával 0:2 na zápasy a on musel vedení týmu předat svému asistentu Vojtěchu Drápelovi, pro něhož šlo v pětadvaceti letech o premiéru v pozici hlavního kouče v extralize.

Hladík měl obavu, že v okleštěné sestavě nebude mít brněnský Handball síly na zvrat, což se domácí prohrou 27:32 potvrdilo. Ambiciózní tým tak místo boje o medaile musí vstřebat vyřazení už ve čtvrtfinále a boj o konečné 5. až 8. místo, s čímž spokojen určitě není.

Plzeňští a karvinští házenkáři si zajistili postup do semifinále extraligy

Nebylo to však jediné, co Hladíkovi vadilo. Zápas sledoval s přesvědčením, že na tribuně skončil nespravedlivě. Přiznává, že rozhodčí a delegáta v jejich šatně po druhém zápase v Karviné skutečně navštívil, dušuje se však, že všechno proběhlo v mezích slušnosti.

„Asi bych tam neměl chodit vůbec, ale potřeboval jsem probrat pomocí videa jednu situaci z konce utkání, kdy jsme byli zcela jasně poškozeni. Proběhlo to dlouho po utkání, a to zcela bez emocí, naprosto korektně,“ hájí se Hladík.

Trenér brněnských házenkářů Pavel Hladík musel sledovat čtvrtfinále extraligy proti Karviné z tribuny. (29. března 2024)

Zaštiťuje se navíc tím, že si za rozhodčími a delegátem vzal k ruce i svědka, aby byl krytý pro případ, že by se jeho vpád k rozhodčím později řešil. „Nejsem hloupý, házenou dělám dlouho a vím co se kolem Brna děje, čeho je určitá skupina lidí schopná, abych něco takového udělal se zatměním před očima. Vše proběhlo v přátelské atmosféře, bez jediné urážky a sprostého slova. Jsem proto přesvědčený, že na tribuně jsem být neměl,“ dodává brněnský kouč.

Komise: Bez komentáře

Disciplinární komise Hladíkův údajný přestupek komentovat odmítla. „Probíhající disciplinární řízení nikdy nekomentujeme,“ odpověděl na žádost iDNES.cz předseda disciplinárky Miloš Nosek.

O tom, co přesně se mezi ním a rozhodčími v Karviné seběhlo, Hladík zatím mluvit nechce, protože zahájené disciplinární řízení ještě není ukončeno. V tom spatřuje další a největší problém; přestože trest dosud nedostal, přesto byl od týmu oddělen. Komise má verdikt nad ním vynést příští týden.

Dotaz, zda trenér k rozhodčím smí vstoupit nebo ne, odmítl předseda disciplinárky Miloš Nosek zodpovědět.

„Nemám žádný distanc, v tom je to nejhorší. Řízení se mnou bylo zahájeno až ve čtvrtek, úplně nelogicky, protože se zápas hrál v neděli. Projednáno ještě nic nebylo, to se má stát až příští čtvrtek a osobně jsem přesvědčený, že trest, ani nemůže nastat. Neproběhlo nic, čím bych si o něj řekl. Proto jsem si bral toho svědka a upozornil jsem, že ho tam mám, abych nemohl být trestaný. I tak jsem nemohl na lavičku a být se svým týmem, což nikdy nepochopím,“ zlobí se Hladík.

Kolečkář kontra fanoušci Karviné

Celá série byla hodně peprná. Hned první utkání muselo být přerušeno a dlouho se nehrálo, aby delegát vyřešil incident, při němž si brněnský hráč Matouš Kolečkář stěžoval na polití pivem na lavičce z rukou příznivce Karviné. Ve třetím utkání v Brně na to pak navázal další Kolečkářova roztržka – po červené kartě ho fanoušci hostí napřed slovně napadli a následně došlo k fyzické konfrontaci.

Vyloučený Kolečkář odcházel po tribuně po schodech hned vedle kotle karvinských fanoušků, jichž do Brna přijel celý autobus. Napřed hráči domácích nadávali a pak došlo k šarvátce, když se pořadatelská služba snažila oddělit hráče od diváků.

Fanoušci Karviné vyprovokovali během čtvrtfinále extraligy slovní přestřelku s...
Roztržka mezi brněnským házenkářem Matoušem Kolečkářem (v modrém dresu ve...
Brněnští házenkáři (v modrých dresech) se během čtvrtfinále extraligy proti...

Konflikt brněnského hráče Matouše Kolečkáře s fanoušky Karviné a reakce jeho spoluhráčů. Repro: TVCOM.cz.

„Tohle vím jen z doslechu, takže to nechci hodnotit. Naštěstí se podařilo zajistit, aby Kolečkář nebyl napaden víc, než byl. Ať si každý udělá obrázek sám,“ pokrčil rameny Hladík.

Fair play gesto

Čtvrtfinále Karviné proti Handballu Brno obohatilo i jedno ryze sportovní gesto. V druhém utkání série opravil brněnský hráč David Šůstek chybný verdikt rozhodčích, kteří se po zákroku na něho chystali udělit dvouminutový trest hráči Karviné. Šůstek přiznal, že nebyl zasažen do obličeje, jak se rozhodčí domnívali. Karvinský klub mu za to poděkoval na sociálních sítích.

S reakcí několika svých svěřenců, kteří se po vypuknutí konfliktu na tribuně přestali věnovat hře a vydali se také na tribunu, souhlasí. Adam Stein pak za opuštění plochy dostal dvouminutový trest.

„Samozřejmě jsem rád, že to kluci udělali a pochválil jsem je za to. Když vidí, že se něco děje jejich spoluhráči, jde všechno stranou, jsme tým a ten stojí vždy při sobě. Navíc na nikoho neútočili, pouze chtěli mít jistotu, že bude Matouš v pořádku,“ stojí za svými hráči Hladík.

Přestože brněnský Handball nenaplní své snění o semifinále, k čemuž se začalo schylovat už nevydařeným závěrem základní části extraligy a pádem pod 4. místo tabulky, zastává se ho kouč i v tomto ohledu. „Jsme samozřejmě smutný, ale musíme být realisti. Karviná je top tým a my jsme si to zkazili v lednu, kdy jsme padli dolů tabulkou. S Karvinou jsme příkladně bojovali, neprohráli jsme třikrát o patnáct, jak se vzhledem k našim absencím čekalo. V druhém zápase jsme sahali po vítězství. Hodně nám chyběl Marko Čorič, který nás táhnul, bohužel se zranil na posledním tréninku před odjezdem do Karviné, vykloubil si nešťastně prst. Bez šesti hráčů jsme to táhli v sedmi lidech, Karviná pořád střídala a svým tempem nás uštvala. Věřím, že i to nás posílí,“ ohlíží se za čtvrtfinále zklamaný trenér celku z Králova Pole.

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

27. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Nadvláda pokračuje. Třinec slaví pátý titul v řadě, vyrovnal historický rekord

28. dubna 2024  23:27

Na českém hokejovém trůnu zůstává všechno při starém. Třinec v napínavém sedmém finále porazil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

Sparta uhájila náskok, v šestce zůstalo Slovácko, Karviná se vyšvihla ze dna

28. dubna 2024  14:21,  aktualizováno  16:57

Sparta v závěrečném kole základní části fotbalové ligy suverénně vyhrála v Olomouci (4:1) a před...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pardubice - Třinec 3:0. Pětiminutovka snů přihrála klíčový mečbol Dynamu

24. dubna 2024  17:30,  aktualizováno  21:07

O důležitý třetí bod ve finálové sérii extraligy sváděla obě mužstva litý boj do poloviny zápasu,...

Liga a data: Na papíře je první Slavia. Kdo hraje nad poměry a kdo zaostává?

30. dubna 2024

Premium Zajímá vás, jak by vypadala tabulka fotbalové ligy po třiceti kolech čistě na základě tvrdých dat?...

Barcelona díky hattricku Lewandowského porazila oslabenou Valencii

29. dubna 2024  23:12,  aktualizováno  23:18

Fotbalisté Barcelony porazili v dohrávce 33. kola španělské ligy díky hattricku Roberta...

Sestupem ohrožené Cagliari bez zraněného Jankta prohrálo v Janově

29. dubna 2024  22:48

Fotbalisté Cagliari bez zraněného Jakuba Jankta prohráli dohrávku italské ligy a souboj nováčků na...

Nejsem vítán, stáhnu se! Agateljan opouští hokejové Ústí, zbyly jen dluhy

29. dubna 2024  20:54,  aktualizováno  21:35

Pět měsíců a dost! Arménec Mikael Agateljan vycouvá z ústeckého hokeje, zatíženého dluhy....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...

KOMENTÁŘ: Z Davida Černého se stal parazit. O umění už dávno nejde

Premium Když se David Černý v televizi pohádal s kurátorkou Marií Foltýnovou, spory o jeho plastiku na obchodním domě Máj...

Muž má recept na dlouhověkost, v jednašedesáti je ve skvělé formě

Dave Pascoe chce dokázat světu, že i v důchodu můžete vypadat jako za mlada a také se tak cítit. Stačí dodržovat pár...