Bruno Senna s vozem týmu Hispania Racing na okruhu v Bahrajnu.

Bruno Senna s vozem týmu Hispania Racing na okruhu v Bahrajnu. | foto: AP

Snad dostanu další šanci, doufá náhradník Renaultu Bruno Senna

  • 0
Měl patřit mezi stálé účastníky šampionátu formule 1, místo toho už rok čeká na svou příležitost. V pátečních trénincích Velké ceny Maďarska absolvoval Bruno Senna premiéru sezony 2011 a tvrdí: "Snad jsem předvedl, že si další šanci zasloužím," říká Senna.

Sedmadvacetiletý Brazilec doufá, že jeho první představení v Maďarsku nebylo zdaleka poslední. Obzvlášť, když zkušenému Heidfeldovi se v posledních závodech velmi nedaří. Místo šachovnicového praporu v cíli hned třikrát za sebou sledoval svůj vlastní rozmlácený monopost.

Bruno Senna před rokem závodil za stáj Hispania Racing. Tam však dostal k dispozici tak pomalý monopost, že neměl šanci upozornit na své výkony, ať by byly sebelepší. Ve stáji Renault to je však něco úplně jiného.

"Hodně jsem si jízdu užíval. Je to skvělý pocit být zpátky v autě, obzvlášť pokud to je Renault, protože v tak rychlé formuli 1 jsme nikdy neseděl," chválil svůj nový tým synovec legendárního trojnásobného mistra světa.

Brazilec obsadil v tréninku patnácté místo. Na týmového kolegu Vitalije Petrova sice ztratil více než půl vteřiny, ale rozhodně nezklamal. Na premiéru to bylo vynikající.

SENNA JE ZPĚT. Bruno Senna před tréninkem Velké ceny Bahrajnu

"Neudělal jsem žádnou chybu, ani jednou jsem nevyjel z trati," pochvaloval si Senna. "Nesnažil jsem se dělat ze sebe hrdinu, zaujmout výjimečným momentem. Soustředil jsem se na to, aby moje kola byla vyrovnaná a pomohla stáji s testy před Velkou cenou. Postupně jsem zrychloval, ale v závěru jsem už měl dost sjeté pneumatiky, takže jsem nemohl využít nově nabytých zkušenosti k tomu, abych byl blíže času Vitalije."

Brazilský závodník se musel poprat s mnoha technickými vymoženostmi, které ze svého loňského působení ve stáji Hispánia Racing nezná.

"Zpočátku jsem na ně musel hodně myslet, rozhodně to nešlo automaticky. Naučit se přesně pracovat s DRS křídlem a s KERS jsem určitě nestihl. Ale jak říkám, snad k tomu ještě dostanu příležitost," dodal sympatický jezdec.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž