Salo přejel bílou čáru a skončil

  • 2
Monza - Jezdcům Toyoty se v závodě v Itálii sice podařil start a probojovali se na bodovaná místa, v závěru se však radovat nemohli. Lépe dopadl Mika Salo, jenž grand prix dokončil na jedenáctém místě. Fin šel do boxů ze skvělé čtvrté příčky, ale při výjezdu z depa kolem přejel bílou čáru a byl tak potrestán průjezdem boxů. To ho stálo možnost dál se prát o body. "Bylo to dnes náročné. První sada pneumatik způsobila, že jsem se potýkal s přetáčivostí. V depu proběhlo všechno dobře, ale při výjezdu jsem se soustředil na zpětná zrcátka, takže jsem přejel bílou čáru. Za to jsem byl potrestán. Trest mi zničil celý závod a já se propadl až na jedenácté místo. Jinak bych mohl myslet na body," řekl Fin.

Allan McNish se poprvé ve své kariéře dostal v závodě na bodovanou příčku, ale ze šestého místa se moc dlouho neradoval. Ve třináctém kole mu totiž porucha zavěšení znemožnila dále pokračovat v závodu.

"Vypadá to, že se rozbilo přední zavěšení. Problémy jsem cítil už na startu a pak už to bylo takové, že se nedalo jet dál. Podařil se mi start a po deseti kolech jsem byl už desátý. Jsem zklamán, že jsem musel odstoupit z bodované příčky. Dnes jsme měli vlekou šanci uspět," uvedl Allan McNish.

Šéf týmu Ove Andersson dodal: "Konec závodního víkendu byl pro nás frustrující. Věřil jsem totiž, že dnes dokážeme bodovat. Jak si budeme vést za čtrnáct dní v Americe, nevím. Nebyli jsme tam a nemáme žádná data. Musíme počkat a uvidíme."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž