JÍZDA. Romain Grosjean ve Velké ceně Singapuru.

JÍZDA. Romain Grosjean ve Velké ceně Singapuru. | foto: Reuters

Nebylo to poprvé, co mě bolela záda, řekl Räikkönen po Singapuru

  • 0
Spekulace o tom, že si bolesti zad, které ho zastavily v sobotní kvalifikaci, způsobil v opilosti pádem ze schodů ve čtvrtek večer, Kimi Räikkönen nepotvrdil. Řekl jen, že to nebylo poprvé. "Záda mě bolela už dřív, musím se na to v přípravě zaměřit," řekl pilot stáje Lotus.

Kimi Räikkönen má fanoušky po celém světě. Nechybí ani v malinké zemi v jihovýchodní Asii. Právě on si při vyhlašování vítězů užíval největších ovací. Možná to bylo i proto, že si dokázal v závodě polepšit o deset míst, víc než kdokoliv z jeho soupeřů a po závodech ve Spa-Francorchamps a v Monze, kde se mu vůbec nedařilo, se vrátil na stupně vítězů.

V sobotní kvalifikaci skončil na třináctém místě, nejhůře v sezoně. Původně do kvalifikace ani nastoupit neměl a nakonec mu urputná bolest zad nedovolila postoupit do její závěrečné části. V neděli to už však byl Kimi Räikkönen, jak ho všichni znají. Rychlý, trpělivý, maximálně spolehlivý a dokonalý při předjížděcích manévrech. Třetí místo vybojoval zcela zaslouženě.

"V sobotu to nebylo ideální, skoro jsem nebyl schopný řídit, ale v závodě jsem záda moc necítil," sdělil novinářům "ice-man". "Jsem moc šťastný, že se mi nakonec povedlo získat umístění na stupních vítězů. Problémy snad do příštího závodu vyřešíme."

Podle týmu Lotus jsou bolesti v zádech památkou na více než deset let starou nehodu ve Spa, Räikkönen říká, že to nebylo poprvé, co ho nepříjemně překvapily. "Není to stoprocentní. Teď máme dva týdny na to, abychom vše dali do pořádku. Dnes jsme pro výsledek udělali vše a myslím že jsme nemohli získat lepší umístění."

Oceňovaný finský závodník po Velké ceně Singapuru zlehčoval své předjížděcí manévry, které vyvolávaly potlesk na tribunách. "Jednoduše jsem měl více přilnavosti, protože jsem brzdil v jízdní stopě. Vypadalo to dramatičtěji, než to ve skutečnosti bylo."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž