Po problémech dojel Webber sedmý

Monza - Australský pilot Mark Webber dokázal při Velké ceně Itálie posedmé v této sezoně získat body. Jaguar si tak do boje o Pohár konstruktérů připsal další dva důležité bodíky. I tak stáj klesla na šesté místo bod za B.A.R, když si drží mírný náskok před Toyotou. Druhý zelený monopost pilotovaný Justinem Wilsonem ujel pouhá dvě kola a po divokém startu musel kvůli potížím s řazením skončit.

Mark Webber byl rád, že se mu podařilo stejně jako v Maďarsku bodovat. „Monza nebyla naším nejlepším výkonem v sezoně a kdyby mi někdo před startem řekl, že dojedu sedmý, asi bych mu nevěřil. Byl to závod plný zážitku. Hned na začátku jsem udělal chybu, protože při vjezdu do první šikany jsem zapomněl zapnout kontrolu trakce. Zadek vozu mi při výjezdu ujel. Po druhé zatáčky jsem ji zapnul a vrátil se do závodního rytmu. Po tom všem jsou dva body obrovským výkonem. Zvlášť, když vezmeme v úvahu šesté místo Villeneuva,“ sdělil Australan.

Pro Justina Wilson závod skončil po pár minutách. „Během zaváděcího kola jsem měl problém zařadit jedničku. Neměl jsem jinou možnost než startovat na dvojku. Pro Monzu mám dlouhé řazení, takže jsem nemohl patřičně rychle vystartovat. Nebylo to pro nás snadné, ale Mark dokázal, že si body zasloužíme. Mrzí mě, že jsem v barvách Jaguaru potřetí v řadě nedokončil závod. Chybějí už jen dvě grand prix a já doufám, že se mi podaří uvidět šachovnicový praporek,“ řekl Brit.

„Problémový víkend měl pozitivní vústění v podobě dvou bodů. Justin musel brzy po startu skončit kvůli potížím s prvním rychlostním stupněm. Byl to zásadní problém, a proto jsme ho odvolali z trati do boxů. Mark absolvoval další bouřlivý závod. Víme, že na této trati by mohl jet R4 ještě lépe, a proto jsou dva získané body důkazem naší spolehlivosti,“ uvedl šéfinženýr Jaguar Mark Gillan.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž