Irvine zvedá ruku v kokpitu

Irvine zvedá ruku v kokpitu - Pilot Jaguaru Eddie Irvine zdraví před výjezdem z boxů. | foto: Reuters

Jaguar hledá náhradu za Irvinea

Milton Keynes - Jezdecká sestava stáje formule 1 Jaguar pro příští sezonu se začíná pomalu vyjasňovat. Šéf týmu Niki Lauda potvrdil, že Pedro de la Rosa zůstane i v roce 2003. Zatímco u Eddiho Irvinea je stále jasnější, že smlouva s ním prodloužena nebude. Kdo by měl přijít na jeho místo? Lauda naznačil, že hledat budou v řadách jezdců, kteří nedávno testovali vůz jaguar. Kromě nich existuje ještě jeden vážný kandidát. "Pedro určitě zůstane, ale nad Eddiem visí otazník... Podívali jsme se na Alonsa a Webbera a mluvili jsme z Buttonem. Zvažujeme všechny alternativy," nechal se slyšet trojnásobný mistr světa.

Zkušebními piloty stáje jsou mladíci Andre Lotterer a James Courtney. Ti však zatím jen těžko mohou naskočit přímo do sezony, chybí jim zkušenosti a zatím i rychlost. Také proto byli Alonso s Webberem posazeni do testovacího kokpitu. A Laudův zájem o znovuzrozený Buttonův talent je více než patrný. Pokud by na Irvineovo místo přišli Alonso nebo Webber, Jaguaru by chyběl Brit za volantem. Navíc Button je, narozdíl od Irvinea, Angličan...

Eddie Irvine se již dříve zmínil o tom, že jeho budoucnost ve stáji hodně závisí na kvalitách nového monopostu, který pojede první velkou cenu právě tento víkend v Silverstone. Rodák z Ulsteru pobírá ročně deset milionu dolarů, což z něj činí jednoho z nejdražších jezdců seriálu. Irvine však ví, že nikde jinde by tolik peněz nedostal a naznačil, že pokud bude ve stáji spokojen, je ochoten ze svých finačních požadavků slevit. To potvrdil i Lauda: "V otázce angažmá Eddieho nejsou peníze skutečně tím hlavním problémem."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž