Frentzen možná pojede už v Indy

  • 1
Berlín - Pilot formule jedna Heinz-Harald Frentzen si už ve čtvrtek vyzkouší vůz své nové stáje Sauber a není vyloučeno, že při Velké ceně USA vystřídá Brazilce Felipeho Massu. Pětatřicetiletý Němec si po odchodu ze zadluženého Arrowsu měl původně na premiéru v Sauberu počkat až do prosince, protože monopost byl přizpůsoben pro menší postavy současných jezdců. Protože však Massa dostal trest za zaviněnou kolizi při nedělním závodu v Itálii a 29. září v Indianapolis by měl odstartovat o deset míst hůře, než jakou pozici obsadí v kvalifikaci, začal tým Sauber uvažovat o změně jezdců.

"Heinz absolvuje v tomto týdnu v Silverston<WC>e<WC1> první testy. Jestli bude mít ve voze dost místa a povede si slušně, od toho budou záviset další rozhodnutí," řekl šéf švýcarské stáje Peter Sauber.

Dodal, že rozhodnutí komisařů FIA o trestu pro Massu za incident v Monze s Pedrem de la Rosou z Jaguaru jej skutečně přinutilo přemýšlet o různých alternativách. "Felipeho trest je pro obhajobu naší pozice v Poháru konstruktérů obrovskou ránou," vysvětlil. Sauber je v pořadí týmů pátý, ale Jaguar se mu přiblížil na tři body.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž