Ferrari by mohlo zmizet z formule 1

  • 32
Řím - Šéf Ferrari Luca di Montezemolo se postavil proti předsedovi Mezinárodní automobilové federace (FIA) Maxu Mosleyovi, který chystá opatření namířená proti dominanci jedné stáje ve formuli 1. Montezemolo tvrdí, že je to nesmysl a pohrozil, že stáj Ferrari odstoupí ze seriálu mistrovství světa. která bude odpovídat jeho bodovému náskoku. "Jsem pyšný, že jsou vozy Ferrari tak dobré. Dosud jsme akceptovali každý inteligentní návrh, který nebyl v protikladu s povahou závodů formule 1," uvedl Montezemolo.

"To, co chce do praxe zavést Mosley, je nesmyslné. Ptám se sám sebe, jestli se mi ještě vyplatí investovat do formule 1," prozradil své myšlenky šéf Ferrari v rozhovoru pro italskou televizi RAI.

Mosley a šéf formule 1 Bernie Ecclestone uvažují o tom, že změní dosavadní systém a zavedou taková opatření, která vyrovnají síly mezi jednotlivými stájemi.

Šampionát se letos vinou převahy vozů Ferrari potýkal s poklesem diváckého zájmu. Jedním z návrhů je, aby v budoucnu lídr mistrovství jezdil se zvláštní zátěží, která bude odpovídat jeho bodovému náskoku.
 
Šéf Ferrari nicméně věří, že Mosleyho návrhy neprojdou. "Mám za to, že z toho nakonec sejde. Ale naše trpělivost není nekonečná. Nemůžete přece někoho omezovat jen proto, že pracoval lépe než jeho soupeři," dodal třiapadesátiletý Montezemolo.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž