Eccelstone koupil část Minardi

  • 1
Faenza - Finančními problémy sužovanou stáj Minardi zachránil sám šéf seriálu prestižních závodů formule 1 Bernie Ecclestone. Podle agenturních zpráv se rozhodl zaplatit ze svého čtyři miliony dolarů a výměnou za to bude mít v Minardi podíl. Agentury citují majitele stáje Paula Stoddarta. "Stvrdili jsme ten obchod jen stiskem ruky, to mi stačí," nechal se slyšet Stoddart v Montrealu, kde se dnes jede Velká cena Kanady. "Já každopádně nového podílníka vítám s otevřenou náručí," dodal australský milionář.

Ecclestone jeho slova potvrdil, ale nechtěl věc nijak rozebírat. "Měli bychom kolem toho přestat dělat takový humbuk a soustředit se raději na sport. Jsme závodníci a ne bankéři," citovala šéfa formule 1 německá agentura SID.

Minardi je už třetím týmem, který má v průběhu dvou let finanční problémy. První, kdo na to doplatil, byla stáj Prost, za níž krátce jezdil i český pilot Tomáš Enge. Loni ze seriálu mistrovství světa odstoupila po bankrotu stáj Arrows. Vedle Minardi se s nedostatkem peněž potýkají týmy Jordan a Sauber.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž