Velká cena Singapuru 2015.

Velká cena Singapuru 2015. | foto: Reuters

Byl to blázen, zlobil se vítězný Vettel na návštěvníka závodní trati

  • 5
Velkou cenu Singapuru 2015 hned dvakrát přerušil výjezd zpomalovacího vozu. Poprvé kvůli havárii, podruhé byl na vině neznámý šílenec, který přelezl zábrany a vydal se na procházku po trati.

Stalo se ve 37. kole závodu. Vedoucí Sebastian Vettel náhle zahalekal do vysílačky: „Viděl jsem na trati nějakého chlápka, přeskočil bariéru!“

Výsledky závodu najdete ZDE

Vedení Velké ceny bez váhání vyslalo na trať zpomalovací vůz, zatímco se muž za dohledu kamer jakoby nezúčastněně procházel po rovince mezi třináctou a čtrnáctou zatáčkou. Když ho to přestalo bavit, přeskočil bariéru zpět a zmizel. Pořadatelé se o něj buď nezajímali, nebo spíš nestihli zasáhnout.

„Viděl jsem, že něco fotí,“ komentoval to Vettel. „Doufám, že se mu alespoň ta fotka povedla,“ dodal ironicky.

Výlet na trať během závodu formule 1 je samozřejmě velmi nebezpečnou záležitostí. Stroje jsou rychlejší, než by běžný smrtelník očekával. „Byl to nějaký blázen, do té zatáčky jedeme 280 kilometrů v hodině. Být na jeho místě, rozhodně bych tam nelezl,“ pokračoval zkušený německý závodník.

Naštěstí se nikomu nic nestalo, nečekaný návštěvník ani nijak zásadně neovlivnil výsledky závodu, takže i Vettel mohl přemýšlet, co by se mělo zlepšit.

„Možná by bylo potřeba o trochu lépe zabezpečit bariéry kolem hlavní tribuny. Naštěstí se mě ani jemu nic nestalo, bylo to vážně divné,“ dodal pilot stáje Ferrari.

V letošní sezoně již jednou vběhl na trať divák, bylo to v dubnu v Číně, ovšem jen během tréninku. V závodě k tomu naposledy došlo před deseti lety, když na sebe v Německu chtěl upozornit nespokojený zaměstnanec Mercedesu. O dva roky dříve zase obtěžoval jezdce i diváky pološílený irský kněz, který má na kontě podobné kousky například na fotbalových zápasech.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž