Momentka z utkání Pardubice (červená)  vs. Chodov.

Momentka z utkání Pardubice (červená) vs. Chodov. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Pardubičtí florbalisté poztráceli náskok. V play-off budou chybět

  • 0
Nebýt toho, že byl v neděli v jindřichohradecké hale jejich soupeřem mnohonásobný český šampion ze Střešovic, asi by se dalo hovořit o smůle. Florbalisté Pardubic totiž v 19. superligovém kole dokázali s favoritem držet krok - ba co víc, po většinu utkání jej udávali. Ale ani vedení 4:1 a pak ještě 5:3 a 6:4 jim nestačilo na víc než na zisk jednoho bodu za prohru 6:7 v prodloužení.

Což definitivně znamená, že se play-off v Pardubicích ani letos konat nebude. Na poslední osmou postupovou příčku, již drží Otrokovice, desátý Sokol ztrácí tři kola před koncem devět bodů, a jak s nimi, tak i s devátou Ostravou má horší vzájemnou bilanci zápasů. Pardubické mužstvo se tak může pomalu chystat na boje v play down o udržení nejvyšší soutěže; jeho určitou výhodou je, že s nimi má z dřívějška bohaté zkušenosti.

Zpět k „vývoznímu“ utkání s Tatranem na neutrální půdě: jeho výše popsaný průběh je důkazem, že v něm Východočeši předvedli velmi sympatický výkon. To se jim proti aktuálně třetímu celku superligy povedlo už poněkolikáté.

„Odehráli jsme výbornou první třetinu, kde jsme jednoduše dokázali překonat tatranský presink. Ve druhé se Pražané zlepšili a byli častěji na balonku. Ve třetí části jsme viděli drama do poslední minuty, kdy mohl vyhrát každý tým. Děkujeme divákům za fajn atmosféru,“ chválil publikum v Jindřichově Hradci na webu ČFbU jeden z pardubických trenérů Milan Koubek.

O chlup spokojenější mohl být kouč Střešovic Jiří Jakoubek. „Jsme zpátky ve hře o nejvyšší příčky. Je jedno, v jakém složení nastoupíme, pokud budeme hrát s chutí. Těším se na další zápasy, protože Tatran je zpátky,“ prohlásil.