Eliška Křížová bojuje se švédskou obranou

Eliška Křížová bojuje se švédskou obranou | foto: ČFbU

Florbalistky vinou nezdaru v koncovce vezou ze Švýcarska poslední místo

  • 0
České florbalistky prohrály v posledním vystoupení na turnaji Euro Floorball Tour ve švýcarském St. Gallenu s Finskem 1:6. Podlehly i v dodatečných nájezdech a skončily s dvěma body poslední. Oba body předtím získaly právě v rozstřelech proti Švédsku i Švýcarsku.

Finky mohly jít do vedení po čtyřech minutách hry, ale Timonenová neproměnila proti Sukové trestné střílení. Za tři minuty už ale otevřela skóre Enlundová.

Vyrovnat mohla v 11. minutě z trestného střílení Adéla Bočanová, avšak Mäkeläovou nepřekonala ani ona. Ještě v první třetině zvýšila náskok Suomi Timonenová.

Snížení se dočkal český tým ve 27. minutě díky brance Krupnové, ale krátce po polovině utkání se podruhé trefila Timonenová a v závěrečné třetině favoritky zvýraznily svou výhru dalšími třemi góly. Skórovaly Alanková, Saarinenová a Peltokangasová.

Česká republika - Finsko 1:6 (0:2, 1:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 27. Krupnová (Křížová) - 7. Enlundová (Karjalainenová), 17. Timonenová (Saarinenová), 32. Timonenová, 42. Alanková (Kujalaová), 47. Saarinenová (Kauppilaová), 59. Peltokangasová (Korhonenová). Rozhodčí: Brändle, Niedermann (oba Švýc.). Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 160.

,