Joao Almeida v 17. etapě Gira.

Joao Almeida v 17. etapě Gira. | foto: Reuters

Koronavirus na Giru. Almeida odstoupil, Hirt se posunul na šesté místo

  • 17
Kvůli pozitivnímu testu na koronavirus nemůže na Giru d’Italia pokračovat čtvrtý muž průběžné klasifikace Joao Almeida. Odstoupení portugalského cyklisty oznámila jeho stáj SAE Team Emirates a znamená to posun pořadím i pro Jana Hirta, kterému tím pádem před startem 18. etapy patřilo šesté místo.

Almeida na čtvrté pozici zaostával za vedoucím Richardem Carapazem z Ekvádoru o minutu a 54 sekund, Hirtův odstup činí 7:12 minut.

Osmnáctá etapa Gira

v podrobné reportáži

Almeida, kterému se jako špičkovému časovkáři dávaly solidní naděje i na případný útok na konečné pódiové umístění, podle informací týmu začal v noci na dnešek pociťovat příznaky chřipky a následný test na koronavirus vykázal pozitivní výsledek. U nikoho dalšího se nákaza neprojevila, cyklisté SAE Team Emirates jsou při závodě ubytovaní po jednom.

Hirt po vítězství a třetím místě v předchozích dvou etapách útočí na nejlepší český výsledek v historii, kterým je pátá příčka Romana Kreuzigera z roku 2011. Nyní se k němu opět přiblížil, na nejbližšího soupeře, kterým je Španěl Pello Bilbao, ztrácí 53 sekund. Dnes je na programu 152 kilometrů dlouhá 18. etapa s cílem v Trevisu.

,

Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa