Reportáž skončila 13. 12. 2019 12:51

Sprint žen na 7,5 kilometru - SP v biatlonu v Hochfilzenu

Závod komentuje Michal Koubek.

Česká biatlonistka

Kristejn Puskarčíková zastřílela čistě a odjížděla na třetí pozici.

Česká biatlonistka

Davidová i Kristejn Puskarčíková dorazily na střelnici. Jak si povedou?

Odstartovala už i největší favoritka Italka Wiererová. Ta na prvním mezičase ztrácí 6 vteřin na první Davidovou.

Česká biatlonistka

Davidová skvěle rozběhla závod! Na úvodních dvou mezičasech je nejrychlejší!

Norka Röiselandová, která byla na prvních mezičasech nejrychlejší, vleže jednou minula a zařadila se na osmou příčku s odstupem 19 sekund na stále vedoucí Semerenkovou.

Česká biatlonistka

Charvátová se na druhé střelbě už nemýlila. Z položky odjela na druhém místě se ztrátou 2 vteřin na průběžně vedoucí Ukrajinku Semerenkovou.

Česká biatlonistka

Obě Češky jsou už na trati.

Česká biatlonistka

Ale zpět na start. V závodě je už totiž Norka Röiselandová, Francouzka Aymonierová i Švédka Brorssonová. Blíží se start české dvojice Kristejn Puskarčíková - Davidová.

Střelbu vleže má za sebou dosud 13 biatlonistek. Pěti z nich se to podařilo bez jediné chyby. Stále vede Semerenková, druhá je Jurlovová-Perchtová.

Norka Eckhoffová rozběhla závod rychle a sesadila na prvním mezičase dosud nejlepší Charvátovou z vedoucí pozice.

Česká biatlonistka

Česká biatlonistka druhou ranou minula terč. Ze střelnice odjela na průběžném druhém místě. Na vedoucí Ukrajinku Semerenkovou ztrácí 21 sekund.

Česká biatlonistka

Charvátová přijíždí na úvodní střeleckou položku.

Mezitím do závodu ostartovaly další biatlonistky. Na trati už je i Ruska Jurlovová-Perchtová, Američanka Dunkleeová, Švýcarka Gasparinová či Italka Sanfilippová.

Česká biatlonistka

Charvátová je na prozatímní vedoucí pozici i na druhém mezičase. Druhá Švýcarka Häckiová na ni má odstup 1,7 vteřiny.

Česká biatlonistka

Prvním mezičasem (1,1 kilometru) dosud projely čtyři ženy. Na prvním místě je Charvátová, která tuto vzdálenost zvládla za 2:43 minuty.

Po Češce do 7,5kilometrového závodu vyrazila Polka Žuková, po ní jde na řadu Finka Ederová, následně Rakušanka Hauserová. Většina favoritek bude startovat ve druhé skupině.

Česká biatlonistka

Na trati už je i první česká zástupkyně - Charvátová.

Je odstartováno, sprint žen v Hochfilzenu právě začal!

Na startu už je připravena Ukrajinka Semerenková, která vyběhne jako první. Po ní budou následovat Němka Hinzová a Švýcarka Häckiová.

Momentálně je v rakouském Hochfilzenu zataženo a teplota tři stupně pod nulou, podle předpovědi by však mohlo v průběhu závodu začít lehce sněžit.

Úvodní sprint si můžete připomenout v našem zpravodajství.

Vydařený vstup do sezony. Bezchybná Davidová dojela ve sprintu třetí

přečíst článek

V Östersundu vyhrála sprint Italka Dorothea Wiererová, ta se dnes představí jako 38. v pořadí. Druhá žena úvodního závodu na nejkratší vzdálenost - Norka Marte Olsbuová Röiselandová - má číslo 24. Třetí byla ve Švédsku Markéta Davidová.

Česká biatlonistka

V dnešním sprintu se představí celkem 105 biatlonistek. Mezi nimi bude i čtveřice českých reprezentantek. S číslem 4 vyběhne na trať Lucie Charvátová, jako 32. vystartuje Eva Kristejn Puskarčíková, hned za ní vyrazí Markéta Davidová. České kvarteto bude uzavírat Jessica Jislová, která má číslo 82.

Pravidla závodu: Biatlonistky do sprintu startují v 30vteřinových intervalech. Na 7,5 kilometrech je čekají dvě střelecké položky – nejprve vleže, poté vestoje. Chyba na střelnici znamená 150 metrů navíc na trestném kole.

Hezký den, vítejte u podrobné online reportáže ze sprintu žen, který se bude konat na úvod druhé zastávky Světového poháru v rakouském Hochfilzenu. Od 14:20 je poté na programu sprint mužů.

Závod začíná v pátek v 11.30 hodin.