Šimon Puršl (č. 20) ze Svitav při obraně Lukáše Feštra z Děčína

Šimon Puršl (č. 20) ze Svitav při obraně Lukáše Feštra z Děčína | foto: Dekstone Tuři Svitavy

Po pauze byla radost se na náš basket dívat, řekl kouč Svitav

  • 0
Šimon Puršl a Roman Marko. Bezvadně střílející i smečující pivot a rozehrávač, který nahradil zraněného kolegu Smithsona, byli ústředními postavami svitavských basketbalistů při jednoznačném vítězství 98:73 nad Brnem.

Oba svým výkonem původně malátné svitavské Tury „nakopli“. Dvacetiletý Puršl se ve druhé půli rozehrál do krásy a konto soupeře nakonec zatížil 23 body. Jedenatřicetiletý Marko si jich připsal 15; vedle toho se však na úspěšných útocích Svitav podílel i 11 asistencemi.

Nabuzené duo navíc dobře doplnila největší opora týmu, pivot Garret Kerr, jenž podobně jako Marko zaznamenal double-double, když se dostal na 13 bodů a 11 doskoků.

„Myslím si, že ve třetí a čtvrté čtvrtině byla radost se koukat na náš basketbal na útočné polovině. Jsme moc rádi za vítězství a zvládnuté utkání,“ lebedil si po utkání svitavský asistent Lukáš Pivoda.

Turům se moc nevydařila akorát první desetiminutovka, již prohráli těsně o bod. Do pauzy však vyhloubili před Brnem díru, která se dále zvětšovala, a na konci jim jen smolně unikla stovka, když se míč několikrát odrazil od obroučky pryč.

„Proběhla trochu bouřlivější poločasová přestávka,“ konstatoval Pivoda. „Kluci se vzpamatovali, začali šlapat v obraně a v útoku si půjčili míč, což dokládá 28 asistencí. To je výborné číslo. Nutno také podotknout, že naše lavička předčila brněnskou o třicet bodů, to je super,“ doplnil.

Brněnský asistent Martin Vaněk poznamenal, že v úvodu byl jeho tým Svitavám Na Střelnici vyrovnaným protivníkem.

„Jenže absolutně jsme nechytili začátek druhého poločasu, což rozhodlo utkání, stejně jako jednačtyřicet doskoků domácích oproti našim jedenatřiceti,“ sdělil.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž