Lauri Markkanen z Chicago Bulls úřaduje pod košem Oklahoma City Thunder. | foto: AP

Báječný obrat Chicaga v posledním testu před NBA. Zářil i Williamson

  • 9
Do poslední čtvrtiny nastupovali s devatenáctibodovým mankem, přesto basketbalisté Chicaga zakončili přípravu před startem NBA vítězstvím. Na palubovce Oklahoma City předvedli v závěru parádní výsledkový veletoč a uspěli v poměru 105:103.

Tomáš Satoranský v sestavě Bulls chyběl stejně jako při předchozích dvou výhrách. Podle listu Chicago Tribune neodletěl do Oklahoma City stejně jako další dva hráči zřejmě v souvislosti s výskytem nákazy koronavirem v týmu.

Český rozehrávač si zahrál jen v úvodním přípravném utkání, v němž dal 11 bodů, ale Chicago podlehlo Houstonu. Další tři zápasy vynechal.

Kouč Bulls Billy Donovan před generálkou uvedl, že o stavu hráčů, kteří s týmem necestovali na duely do Oklahomy, bude vědět více až po návratu. „Budeme mít den volna (v sobotu), pak se vrátíme do tréninku a máme ještě další tři dny. Doufám, že ti hráči budou zpět, ale nejsem si stoprocentně jistý,“ podotkl Donovan.

Momentka z přípravného duelu na NBA před prázdnými tribunami mezi Oklahoma City...
Zach LaVine z Chicago Bulls se prosazuje v utkání proti Oklahoma City Thunder,...

Na páteční výhře nad Thunder se podíleli Lauri Markkanen 22 body a Zach LaVine 20 body. Bulls vstoupí do soutěže ve středu zápasem proti Atlantě.

Ve výborném světle se ukázal před svou druhou sezonou v NBA první hráč loňského draftu Zion Williamson, který 31 body a devíti doskoky přispěl k vítězství New Orleans nad Milwaukee 127:113. 

Dvacetiletý hráč si loni v přípravě poranil koleno a pak odehrál jen 24 zápasů. Nyní prý výrazně shodil a na hřišti mu to jde k duhu. Milwaukee opět chyběl nejužitečnější hráč uplynulých dvou ročníků Janis Adetokunbo, kterého trápí bolavá záda.

Všechny čtyři zápasy v přípravě vyhráli obhájci titulu Los Angeles Lakers, kteří v pátek zdolali Phoenix 114:113. Anthony Davis dal 35 bodů, LeBron James zaznamenal 20 bodů.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž