Petr Kapitulčin

Petr Kapitulčin | foto: Vilém Fischl

Trutnovský kouč: Prohra o dva body doma vždy mrzí, vyhrát se dalo

  • 0
Přišel, viděl, ale bohužel pro něj těsně nezvítězil. Po svém prvním ligovém derby basketbalistek mezi svojí Karou Trutnov a Sokolem Hradec Králové v roli hlavního kouče si musí Petr Kapitulčin často používaný citát poupravit.

V tom nejdůležitějším bodě. Kara totiž sice sehrála výborné utkání, ale na konci měly o dva body navrch soupeřky. "Když tým doma prohraje o dva body, tak musí být zklamaný. Tentokrát se vyhrát dalo," je přesvědčený kouč, jenž v Trutnově po osmi letech vystřídal Martina Petrovického.

Při hledání příčin, proč do vzájemných duelů v nové sezoně úspěšněji vykročily soupeřky, se zastaví především u tří: "Hradec vybojoval více míčů a předvedl méně lehkovážných chyb," je přesvědčený o prvním z nich.

Druhý viděl na doskoku pod oběma koši, kde podle něj byly hostující hráčky agresivnější: "Basketbal už dávno není bezkontaktní sport, s tím se musí počítat. A konečně třetí rozdíl ve hře obou družstev, byť minimální, viděl na hře rozehrávaček: "Tam to nebylo tak, jak mělo být."

Kdyby chtěl své hráčky omlouvat, mluvil by také o tom, že některé nebyly v nejlepší zdravotní pohodě, protože v týdnu před utkáním měly zdravotní problémy. Vacková například nenastoupila vůbec, dlouho netrénovala ani Ovsíková a nedostala se do základní pětky.

"Ale derby už je teď pryč, musíme ho hodit za hlavu a myslet na další zápas. I proto třeba Vacková vůbec nenastoupila," připomněl trutnovský kouč středeční duel s VŠ Praha. "I když třikrát prohrály, hrají letos výborně. A je to utkání s týmem, který patří možná do devíti družstev, která hrají o šest míst pro nadstavbovou skupinu A1."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž