Zbyněk Pospíšil (vlevo) z Pardubic.získává míč před Adrewem Spagrudem z Ostravy.

Zbyněk Pospíšil (vlevo) z Pardubic.získává míč před Adrewem Spagrudem z Ostravy. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Pardubičtí basketbalisté před Interem doufají v návrat pivotů

  • 0
V sobotu, v netradičním čase od 20:30, se v pardubické ČEZ Areně střetnou v rámci české nejvyšší soutěže basketbalisté pardubické "Beksy" s bratislavským Interem. Utkání přenáší kanál ČT4 Sport.

"Všichni víme, že naše dosavadní výkony nejsou ideální, a čekáme sami od sebe i od celého týmu mnohem víc. Snad proti Bratislavě nastoupíme uvolněně, snad přijde hodně lidí, kterým bychom chtěli ukázat, že basket hrát umíme," říká před zítřejším zápasem proti bratislavskému Interu pivot Petr Bohačík, který se na vydřené středeční výhře v Ústí nad Labem v poměru 69:61 podílel dvaadvaceti body.

Kritika do vlastních řad je sympatická a hlavně na místě, i když jsou Pardubice v tuhle chvíli na čele tabulky, stejně jsou na tom Nymburk a Ostrava. Dosud neporažené týmy Děčína a Prostějova mají ale utkání k dobru.

Slovy trenéra Jana Slowiaka "katastrofální" druhou čtvrtinou v Ústí totiž pardubičtí hráči nadějně rozehrané utkání skoro ztratili.

"Celý ten zápas nebyl ideální. Ve druhé čtvrtině jsme nedokázali bránit jeden na jednoho, nezvládali jsme doskok a domácí začali bojovat," vrací se k zápasu křídelník Jiří Černošek.

Stejně jako Bohačík chce i on sobotní duel se slovenským nováčkem Mattoni NBL bezpodmínečně vyhrát. A doufá, že ze dvojice zraněných pivotů Martin Marek, Zbyněk Pospíšil bude moct nastoupit alespoň ten druhý.

"Bez pivotů se hrát nedá,"míní Černošek. A dodává: "Ve druhé půli proti Ústí jsme sice zlepšili obranu, ale pořád nám to skřípe v útoku. Trvá to už delší dobu, pracujeme na tom, abychom to změnili."

Odhlédneme-li od zbytečných ztrát, jichž měl tým v posledních zápasech přehršel, stačí se podívat na tristní statistiku střelby z Ústí: trojky 1/11, šestky 12/20. Je div, že s něčím podobným Východočeši utkání otočili. "Je to hodně o sebevědomí, někdy si na sebe sami vytváříme tlak," přemítá Černošek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž