Otto Porter Jr (vlevo) a Tomáš Satoranský z Chicaga zabránili DeAndre'mu Bembrymu z Atlanty v přímé cestě do koše, ten hledá spoluhráče na přihrávku. | foto: AP

Porterovi po měsíci našli frakturu v kotníku, čeká ho další pauza

  • 0
Nové vyšetření zraněného kotníku basketbalisty Chicaga Otty Portera Jr. odhalilo frakturu a spoluhráč Tomáše Satoranského se tak na palubovku ještě minimálně další měsíc nevrátí. Křídelní hráč je přitom mimo hru už od začátku listopadu, původní lékařské zprávy hovořily pouze o zhmožděné kosti.

Podle vedení Bulls se malá prasklina objevila teprve při pondělním opakovaném vyšetření u specialisty. Za posledních pět týdnů přitom Porter podstoupil řadu kontrol magnetickou rezonancí. Nyní ho čeká další prohlídka za čtyři týdny.

Šestadvacetiletý Porter odehrál v nové sezoně NBA devět utkání s průměrem 11,2 bodu na zápas. Zranění si způsobil 6. listopadu při zápase s Atlantou, v němž Satoranský přispěl k výhře 27 body a o dva body vylepšil český střelecký rekord v NBA. Porter za 12 minut stihl 13 bodů, pak ale musel odstoupit a od té doby nehraje.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž