Lamayn Wilson (vpravo) z Nymburku v duelu s Arisem Soluň.

Lamayn Wilson (vpravo) z Nymburku v duelu s Arisem Soluň. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Nymburk vyhrál 13 zápasů v řadě, jak si povede proti starým známým?

  • 0
V loňské sezoně dokázali basketbalisté Nymburka zvítězit na palubovce Rigy 85:75. Byl to dobrý odrazový můstek k postupu ze základní skupiny Eurocupu. Nyní už je Nymburk dál, ve středu prvním zápasem zahájí osmifinálovou skupinu. Opět stojí proti Rize, úspěch z hlavního města Lotyšska by se náramně hodil.

Další dva soupeři jsou totiž přetěžcí: Španělská Valencia a francouzské Gravelines. "V tuhle chvíli si klademe za cíl vítězství v prvním zápase na venkovní palubovce. Potom teprve budeme přemýšlet o dalších metách. Ovšem naším přáním je, aby skupina Last 16 nebyla naší cílovou stanicí," řekl pro klubový web nymburský střelec Lamayn Wilson.

Zatímco většina duelů prvního kola osmifinále se hrála už v úterý, Nymburk tou dobou teprve absolvoval předzápasový trénink.

Kouč Ronen Ginzburg po něm přes telefon pro MF DNES vzkázal: "Čeká nás první zápas skupiny, který je pro nás nesmírně důležitý. Riga vložila do letošní sezony hodně, je to úplně jiný soupeř, než proti jakému jsme nastupovali loni. Přesto budeme chtít hrát naším stylem a zvítězit."

Mezi šestnácti nejlepšími týmy Eurocupu je český mistr potřetí v řadě. Loni pro něj bylo osmifinále konečnou, ale předloni se Středočechům podařilo postoupit ještě dál a dokonce měli na dosah i finálový turnaj.

Historický úspěch by Nymburk mohl zopakovat i letos, v poslední době ukazuje, že se může měřit úplně s každým. Tým má famózní formu, drží sérii třinácti výher v řadě ve třech různých soutěžích, naposledy prohrál 6. prosince s litevským Prienai.

"Příčinou našeho úspěchu je, že přicházíme na palubovku a odevzdáváme všechno, co v nás je. A tak to budeme praktikovat v Eurocupu. Věřím, že v tom budeme pokračovat," uvedl Wilson.

Nymburk může spoléhat i na větší zkušenosti, jež s evropskými poháry má. "To je pravda, nicméně Riga má letos opravdu kvalitní celek. Ve VTB lize mají podobnou úspěšnost jako my," srovnával nymburský kapitán Ladislav Sokolovský. Hraje se od 18.30 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž