Victor Wembanyama

Victor Wembanyama | foto: Reuters

Hvězdný nováček Wembanyama si zahraje se Spurs dva zápasy NBA v Paříži

  • 0
Francouzští basketbaloví fanoušci budou mít v příští sezoně možnost na vlastní oči sledovat v utkání NBA svoji hvězdu Victora Wembanyamu. V Paříži se totiž v lednu 2025 dvakrát utkají San Antonio, za něž první hráč loňského draftu v tomto ročníku v zámořské lize debutoval, a Indiana.

Vedení NBA oznámilo, že ve francouzské metropoli nastoupí Spurs a Pacers k zápasům základní části ligy 23. a 25. ledna.

Adept na ocenění pro nejlepšího nováčka i nejlépe bránícího hráče NBA před odchodem do zámoří zářil ve francouzské lize a nastupoval za celek z pařížského předměstí Metropolitans 92. Dvacetiletý pivot v první sezoně v zámoří odehrál 71 utkání a zaznamenal v průměru 21,4 bodu a 10,6 doskoku na zápas, ovládl navíc statistiku v blokování střel (3,6 na utkání). Jeho týmu to ale nestačilo na lepší než předposlední místo v Západní konferenci, z 82 utkání slavili Spurs jen 22 vítězství.

V pařížské Accor Areně, dříve známé jako Bercy, se soutěžní zápasy NBA hrály už letos (Brooklyn - Cleveland), vloni (Chicago - Detroit) a v roce 2020 (Milwaukee - Charlotte). V minulosti tam zámořské týmy nastoupily i v přípravě a v roce 2003 právě San Antonio zvítězilo nad Memphisem. O tři roky později na stejném místě Spurs porazili Maccabi Tel Aviv.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž