Lokomotiva se uchránila stovky

Karlovy Vary - Zklamání a výčitky na straně vítěze, radost u poraženého. Tak to bezprostředně po skončení basketbalového zápasu první ligy žen mezi domácí Lokomotivou Karlovy Vary a Gambrinusem Brno vypadalo u laviček soupeřů. Brno vyhrálo přesvědčivě 95:56, jenže zadrhlo se v úplném závěru a pohrdlo stobodovou hranicí. její uhájení naopak bylo cílem Lokomotivy.

„Nejpozitivnější na celém utkání bylo, že jsme se sice pozdě, ale přece přestali soupeře bát,“ radoval se karlovarský kouč Jiří Bárta. „Holky v některých fázích bojovaly a někdy dokonce Brno dostaly do menších problémů,“ doplnil kouč Lokomotivy.

Favorizovaní hosté měli prakticky celý zápas pod kontrolou. V úvodu sice prohrávali, ale ještě v první a pak především druhé čtvrtině jasně doložili, kdo je na palubovce pánem.

Často stála na konci jejich kombinačních akcí samotná hráčka pod košem, jenže právě v této situaci Brno selhalo v posledních třech minutách a trenéra Bobrovského to rozzlobilo.

„Bylo to celkem slušné utkání, Vary podaly snaživý výkon. Trochu mě děvčata nas.... v závěru, kdy jsme neproměnili tři jasné situace,“ zhodnotil partii brněnský trenér.

„Začátek se pro nás vyvíjel dobře, ale pak dával soupeř laciné koše. Asi by nikdy neměla být na místě spokojenost, když prohrajeme, ale vzhledem ke konečnému skóre to nakonec dopadlo docela dobře,“ uvedla Lenka Větrovcová, autorka jedenácti karlovarských bodů.

Domácí hráčka však sama přiznala, že skóre ve prospěch Lokomotivy ovlivnila neúčast několika brněnských basketbalistek. „Nebyla tady Machová ani Američanka McWilliamsová, s nimi bude Brno hrát ještě lépe.“

Karlovarský kouč Bárta vydal před zápasem zásadní pokyn - nebát se! „Tím jsem myslel, aby hráčky vzaly zápas jako každý jiný, a neměly už dopředu strach, že hrají se suverénem posledních sezon. Aby si naopak uvědomily, že hráčky proti nim mají stejné boty, trenky i tričko,“ vysvětlil Bárta svůj jednoduchý pokyn.

Kouč Lokomotivy pak rovněž naznačil, v čem od hráček očekává zlepšení. „Prioritou bude zapracovaní na hře jeden na jednoho. My ne že takovou situaci neumíme řešit, ale my jí nechceme řešit. Přitom právě v tomto případě se jedná o základní předpoklad k rozehrání úspěšné akce,“ poznamenal Bárta.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž