Karlovarská Marie Blazejewski (s číslem 14) postupuje vpřed, brání ji dvě...

Karlovarská Marie Blazejewski (s číslem 14) postupuje vpřed, brání ji dvě slávistky - vlevo je Shakeya Leary, vpravo pak Tiffany Stansbury. | foto: Martin Stolař, MAFRA

Deset karlovarských porážek v řadě. A baráž má reálné obrysy

  • 0
Jubilejní desátá porážka v řadě přikovala basketbalistky karlovarské Lokomotivy důsledně na dno tabulky ŽBL. V Brně s Valosunem se, za současného rozložení sil, asi nedalo čekat nic jiného, přesto prohra o dvacet bodů (83:63) je dost krutá.

Domácí hráčky sice výborně začaly (23:9), ale pod dojmem vysokého vedení polevily v obraně a Západočešky udržovaly dlouho přijatelné skóre, ve 35. to ještě bylo 69:57.

O úspěchu favorizovaných Brňanek i tak nebylo pochyb. „Povinné vítězství, zahrály si všechny hráčky. Soupeře jsme nechali zbytečně nadechnout, dostal se tak do zápasu, jeho průběh jsme však kontrolovali,“ zhodnotil duel třetího s dvanáctým domácí kouč Marian Svoboda.

Povedený jubilejní čtyřstý zápas v ŽBL odehrála brněnská Veronika Vlková, která se s dvaceti body stala nejlepší střelkyní zápasu.

Podruhé se v karlovarském dresu představila americká rozehrávačka Ariel Thomasová, ve Strakonicích nastoupila v základní sestavě, odehrála 27 minut, dala 11 bodů, ve středu v Brně také v základu a za třicet odehraných minut dala 12 bodů, společně s Blazejewskou nejvíc z týmu.

„Pokud můžeme utkání zhodnotit, pak záporem bude určitě ustrašený výkon ze začátku zápasu, zbytečné ztráty a konečná prohra, kladem byl určitě zlepšený výkon v další části utkání, který se snad přenese na další venkovní utkání,“ přeje si manažer karlovarského týmu Roman Maleček.

K tomu dalšímu venkovnímu utkání nastoupí Lokomotiva už v sobotu, kdy od 17.30 hodin poměří síly s tradičním soupeřem Karou Trutnov. „Týmem, který v současné době podává velmi dobré výkony. Což dokumentují nedávná vítězství s Imosem nebo Valosunem Brno.“

Na druhou stranu Kara je jedním ze dvou týmů, který odešel ze souboje s Karlovými Vary poražený.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž