Lamar Odom

Lamar Odom | foto: AP

Odom před basketbalovým návratem: dvanáct mrtvic a šest infarktů

  • 1
Čtyři a půl roku po svém posledním zápase se chce dvojnásobný šampion NBA Lamar Odom v nejmenovaném čínském klubu vrátit k basketbalu. Prý to bude skoro zázrak, osmatřicetiletý americký hráč podle svých slov po svém kolapsu v nevadském nevěstinci v roce 2015 prodělal dvanáct mrtvic a šest infarktů.

„Všichni doktoři, co mě viděli, říkali, že jsem chodící zázrak. Když jsem byl v kómatu, měl jsem dvanáct mrtvic a šest infarktů. Je fajn být naživu, když si vezmu, jak to mohlo dopadnout,“ řekl Odom v pořadu komika Kevina Harta, vysílaném na YouTube.

Z kómatu se hráč, kterého proslavil i sňatek s celebritou Khloé Kardashianovou, probral po čtyřech dnech. V nevěstinci u Las Vegas zkolaboval zřejmě kvůli předávkování léky a drogami, které kombinoval s alkoholem.

V NBA strávil Odom 14 sezon a v letech 2009 a 2010 získal s Los Angeles Lakers mistrovské tituly. Hrál také za městského rivala Clippers, Miami a Dallas. Naposledy byl někdejší mistr světa na začátku roku 2014 hráčem španělského týmu Laboral Kutxa Baskonia.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: NBA, infarkt