Děčínští Martin Mach (21) a Tomáš Pomikálek (5) a ústečtí Michal Šotnar a Ladislavem Peckou (44) se utkali pod košem. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Doma to snad bude jiná písnička, věří ústecký rozehrávač Šotnar

  • 0
Nejdřív dlouhá koronavirová pauza a teď zase basketbalová liga nabrala kvapíkové tempo. Po pondělním derby čekají Děčín i Ústí další zápasy už ve čtvrtek. Válečníci hrají ve Svitavách, pátá Sluneta doma vyzve čtvrté Brno.

„Po porážce v derby máme co napravovat, náš herní projev po pauze nebyl ideální, ale vše jsme si vyříkali a ukázali na videu, takže doma to už snad bude jiná písnička,“ věří ústecký rozehrávač Michal Šotnar.

Trenér Antonín Pištěcký vyzývá k větší bojovnosti. „V útoku se budeme muset především vyrovnat s celoplošným tlakem Brna, na druhé straně hřiště očekávám maximální bojovnost, kterou jsem postrádal v posledním utkání v Děčíně,“ připomněl derby, které Sluneta ztratila v závěrečné čtvrtině, když promrhala dvouciferný náskok. Kromě vítězství Ústí ztratilo i Rakočeviče, má zlomený nos a jeho start není pravděpodobný.

Děčínští Válečníci razí do Svitav, které zatím zaostávají za očekáváním. S bilancí dvě výhry – šest porážek jsou předposlední. Ani devátý Armex na tom ale není bůhvíjak, po vítězném derby má na kontě dvě výhry a tři porážky.

Michal Šotnar (vlevo) z Ústí nad Labem uniká Eduardovi Kotáskovi z Děčína.
Ondřej Šiška (v bílém) z Děčína se protáhl kolem ústeckého Michala Šotnara.

„Ve Svitavách nás čeká další těžký zápas. Rozehrávač Marko, střelci Slezák, Svoboda, Bujnoch a pod košem Proleta prověří naši obranu. Chtěli bychom ještě trošku vylepšit náš výkon z posledního utkání,“ nabádá děčínský kouč Tomáš Grepl.

V pondělí se mu nelíbil především výkon mladíků, mezi které patří i rozehrávač Eduard Kotásek. „I když jsou Svitavy zatím v tabulce dole, musíme se mít na pozoru. Abychom mohli pomýšlet na výhru, musíme zastavit jejich rychlý přechod do útoku a předvést minimálně stejnou bojovnost jako v posledních minutách zápasu s Ústím,“ velí Kotásek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž