Kevin Durant z Oklahoma City se diví.

Kevin Durant z Oklahoma City se diví. | foto: AP

NBA začne bez svého nejužitečnějšího hráče. Durant si zlomil nohu

  • 20
Kevin Durant, nejužitečnější hráč uplynulé sezony NBA, má zlomenou nohu a zmešká začátek nového ročníku. Šestadvacetiletý basketbalista z Oklahoma City Thunder patrně zamíří na operaci a poté ho čeká pauza na šest až osm týdnů.

Durant si na problémy s pravou nohou stěžoval po sobotním tréninku a vyšetření odhalilo takzvanou „Jonesovu zlomeninu“, což je zlomenina zánártní kosti u malíčku. Není jasné, jak ke zranění přišel.

Olympijský vítěz z Londýna a světový šampion z roku 2010 v srpnu odřekl účast na mistrovství světa ve Španělsku s tím, že je vyčerpaný a potřebuje před další sezonou NBA nabrat síly. Většímu zranění však stejně neunikl. Čeká ho pauza, jež se může protáhnout do začátku prosince.

Durant by tak přišel o více než 15 zápasů sezony, jež pro jeho tým začne 29. října. V minulých třech ročnících přitom hvězdný basketbalista vynechal dohromady jen dvě utkání.

V uplynulém ročníku zámořské soutěže Durant počtvrté za posledních pět sezon ovládl střelecké statistiky, tentokrát s průměrem rovných 32 bodů na zápas. K tomu přidal v průměru 7,4 doskoku a 5,5 asistence na utkání.

Svému celku z Oklahoma City pomohl až do finále Západní konference, v němž jeho tým vypadl s pozdějšími šampiony ze San Antonia.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž