ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Královští sokoli

Covid sebral také druhý zápas, hradeckým basketbalistům chyběl jeden hráč

  • 1
Do poslední chvíle se čekalo, zda bude v týmu sedm zdravých a covid negativních hráčů, což je spodní hranice k tomu, aby k němu museli nastoupit. Nakonec ale hradečtí Královští sokoli museli v Národní basketbalové lize vynechat po středečním duelu v Brně i ten nedělní domácí s Ústím nad Labem.

 „Vedení soutěže v pátek rozhodlo, že se nedělní utkání odehraje. To jsme však ještě neměli výsledky všech testů. V sobotu večer jsme měli jen šest zdravých hráčů, nebyli jsme tak schopni k utkání v minimálně potřebném počtu sedmi hráčů nastoupit,“ vysvětlil trenér hradeckého družstva Lubomír Peterka.

Problémy Královských sokolů začaly před týdnem v pondělí, kdy byl u jednoho z hráčů zjištěn pozitivní test na covid-19. Část hráčů šla do karantény, otestováni však byli všichni. Konečný verdikt: byli pozitivní čtyři hráči a jeden člen realizačního týmu. Nicméně další hráč mezitím onemocněl a dostal antibiotika. 

„Bohužel nás v dobře rozjeté sezoně postihla covidová nákaza. Nebyl to jednoduchý týden s nejistotou, kdo bude moct hrát, a kdo ne,“ poznamenal kouč.

Tým se tak musí vyrovnávat i následující dva týdny, po dobu karantény pozitivních, s tím, že bude mít velmi omezený počet hráčů. Další utkání je v plánu v sobotu na palubovce USK Praha. „Covidová situace se zhoršuje všude kolem nás. Nezbývá nám nic jiného než se s tím poprat,“ poznamenal Peterka.

Nakonec jedna přece jen příznivější zpráva mezi těmi horšími: všichni pozitivní hráči jsou sice nemocní, ale mají zatím relativně lehký průběh.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž