Trutnovská basketbalistka Ambrosia Andersonová (vlevo) obchází Jennifer

Trutnovská basketbalistka Ambrosia Andersonová (vlevo) obchází Jennifer Digbeuovou z Bourges. | foto: Vilém Fischl

Trutnovské basketbalistky začaly turnaj skvěle, zdolaly Orenburg

  • 0
Basketbalistky Kary Trutnov na ve čtvrtek zahájeném silně obsazeném turnaji o Pohár města Trutnova Mekr´s Cupu zatím navázaly na výborné výkony, které na konci minulého týdne předvedly na turnaji ve Francii.

Na domácí palubovce k tomu přidaly i cenné vítězství, když ve svém prvním vystoupení porazily ruský Orenburg, třetí tým loňského ročníku ruské ligy a letošního účastníka Euroligy, vysoko 88:67.

Nejlepší střelkyní vítězného družstva byla s 26 body americká hráčka Ambrosia Andersonová, nová posila Kary, která se k družstvu připojila teprve minulý týden ve Francii, kde byl trutnovský tým na herním soustředění.

Mekr´s Cup včera odstartoval duelem ruského Kursku s německým Wasserburgem, v němž jasně dominoval favorizovaný Kursk, který vyhrál 90:66. Dnes pokračuje turnaj v Trutnově, jenž vyvrcholí v neděli, dalšími čtyřmi zápasy v základních skupinách, Kara se v jednom z nich postaví maďarským šampionkám z Györu.

Dnes se rozeběhne další přípravný turnaj nazvaný Pohár Tepelného hospodářství Hradec Králové. Hraje se také do neděle v hradecké hale na Eliščině nábřeží za účasti šesti družstev.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž