Stanislav Zuzák | foto: Petr Lundák, MF DNES

Jindřichohradečtí basketbalisté se chystají: nováčků přibývá, kouč se připojí

  • 4
Basketbalisté Jindřichova Hradce tři roky působili v první lize, ale v létě získali licenci pro nejvyšší Kooperativa Národní basketbalovou ligu (KNBL). Rozehrají ji za šest týdnů, ve druhé polovině září.

Na nový ročník a na návrat mezi elitu se chystají od začátku srpna. Počet hráčů ve společné přípravě stoupá, v dalších dnech se připojí i americký trenér Gilbert Abraham. S Lions trénuje i několik nových basketbalistů. „Jsme s nimi před podpisem smlouvy. Na podmínkách jsme domluvení, musíme jen dořešit detaily,“ konstatuje manažer týmu a bývalý lídr Stanislav Zuzák.

Smělé ambice jindřichohradeckého novice: vyhlíží zisk medaile i Evropu

Julian Beťko (stojící vlevo) mění pozici hlavního kouče za místo asistenta...

Stávající příprava byla u většiny basketbalistů individuální a povedla se. „Hráči se chystají v posilovně a v tělocvičně. Nechceme to přepálit, všechno se postupně rozjíždí,“ popisuje Zuzák.

Jindřichohradečtí už také vědí, s kým se utkají v prvním kole nejvyšší domácí soutěže. Podle rozpisu mají nastoupit 17. září na palubovce Olomouce. Pak budou hrát o pět dní později znovu venku v Brně. Poprvé se doma představí 25. září proti Hradci Králové. 

„Jaký je to los, to se uvidí až podle toho, jak budou mít týmy doplněné soupisky o zahraniční posily. Ale ty papírově nejtěžší soupeře máme až později v sezoně, tak to není špatné,“ myslí si manažer.

Lions se na KNBL chystají nejen po sportovní stránce. V sezoně budou nastupovat jako Basket Fio banka Jindřichův Hradec, partner z bankovního sektoru klub podporoval už při předchozím působení v nejvyšší soutěži. „Zlepšujeme i naše sociální sítě, brzy představíme nové logo a také webové stránky,“ láká Zuzák.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž