Ilustrační foto z duelu Karlových Varů (bílá)

Ilustrační foto z duelu Karlových Varů (bílá) | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Příprava basketbalistek Varů: vyhrály turnaj v Ostravě, pak doma padly

  • 0
První domácí přípravné utkání prohrály basketbalistky BA Karlovy Vary s bundesligovým ChemnitzCats 60:61. „Oproti předchozím přípravným utkáním se stejným soupeřem v Německu, byl náš tým tentokrát většinu utkání v malém vedení, nicméně koncovka nám nevyšla,“ míní manažer Roman Maleček.

K duelu nastoupily Vary pouze v deseti bez zraněné Dominiky Pohunkové (po artroskopickém zákroku poškozeného kotníku minimálně pět týdnů mimo), Evy Moučkové (studijní povinnosti) a juniorek.

Tomu předcházela výhra na mezinárodním turnaji v Ostravě. V prvním utkání se Vary trápily se Slovanem Bratislava a vydřely vítězství 74:64, ve druhém zápase poměrně jasně přehrály Slovanku Mladá Boleslav 86:57. V závěrečném boji základní skupiny pak hráčky trenérky Krämer odskočily soupeřkám z Nitry již v první části utkání na rozdíly více než dvaceti bodů.

„Ve druhé části, i přes výpadky v koncentraci a polevení výkonu, dotáhly zápas do vítězného konce s více než třicetibodovým rozdílem,“ říká Maleček.

Po vítězství ve skupině čekal domácí tým SBŠ Ostrava v čele s trojicí šikovných Američanek, které držely ve finálovém utkání dlouho prapor ostravského družstva hodně vysoko, a v poločase tak domácí hráčky vedly dokonce o deset bodů.

„Nicméně nasazení i výkon našich hráček šel v druhé části zápasu nahoru, a tak jsme si po vítězství 91:69 odvezli z prosluněné Ostravy pohár pro vítěze turnaje,“ dodává Roman Maleček.

Nyní se již trenéři a hráčky týden před zahájením nového ročníku Bonver ŽBL zaměří na odstranění ukazujících se nedostatků jak v útočné, tak i v obranné fázi, zlepšení střelecké produktivity a také doléčení některých zranění.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž