Jan Veselý z FC Barcelona při rozcvičování

Jan Veselý z FC Barcelona při rozcvičování | foto: Profimedia.cz

Druhá půle k zahození. Barcelona v derby podlehla zelenému šílenství

  • 5
FC Barcelona se vyrovnala Realu Madrid. Jenže radost z toho nemá. Ve španělské basketbalové lize si totiž rovněž zapsala druhou porážku. Po řadě nevynucených chyb v závěru derby s Joventutem Badalona padla 79:82. Na čele pořadí se tak v osmém kole osamostatnilo Tenerife.

Čeští reprezentanti Tomáš Satoranský a Jan Veselý mají sice solidní čísla, dobrý pocit z odvedené práce si ale ze „zeleného kotle“ v Palau Municipal d’Esports de Badalona těžko mohou odnést.

Satoranský nastřádal osm bodů, dva doskoky a dvě asistence, Veselý 14 bodů a rovněž po dvou doskocích a asistencích. Ze všech aktérů utkání ovšem mají nejhorší bilanci +/- (-12 a -19) a Veselý navíc zapsal čtyři ztráty.

Po většinu utkání se přitom zdálo, že má Barcelona hru v rukou, její slabina pro tuto sezonu se ale znovu projevila. Nedokázala soka dorazit. A Joventut, hráči i diváci, ucítili šanci. Skvěle hrající „exbarcelonští“ veteráni Pau Ribas (16 bodů) s Antem Tomičem (16 bodů a sedm doskoků) zrežirovali obrat.

Favorit měl ještě několik možností duel přece jen zvrátit. Rozehrál se tradiční střelec Nicolas Laprovittola (19 bodů), ale i to bylo málo. Potenciálně vítěznou trojku dvě sekundy před koncem Cory Higgins neproměnil.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž