Šebrle zkusí uplácat Madrid z objemu

  • 1
Praha - V sobotu pro něj skončil sportovní rok 2004. Získal poslední trofej - olympijský vítěz v desetiboji Roman Šebrle se stal Sportovcem roku 2004. "Kdybych nevyhrál olympiádu, nestal bych se nejlepším českým sportovcem. Takže je pro mě nejcennější zlato z olympiády," řekl Šebrle v on-line rozhovoru.

Odpovědi Romana Šebrleho najdete ZDE


Letošní rok si Roman Šebrle nemohl přát nic víc - kdykoli se postavil na start, vyhrál. V Budapešti získal titul halového mistra světa, v Aténách mu pověsili na krk zlatou olympijskou medaili, vyhrál celkové hodnocení vícebojařské Grand Prix. Dokonce i stominutový desetiboj ve Vídni měl vítěze jménem Roman Šebrle.

Osmadvacátého října převzal od prezidenta Václava Klause státní vyznamenání Za zásluhy II. stupně. Vyhrál anketu o nejúspěšnějšího sportovce, právem mu náleží titul nejlepšího atleta roku, triumfoval i v anketě diváků České televize o Sportovní hvězdu.

Srovnávat jednotlivé ceny však nechce. "Ono to spolu souvisí. Kdybych nevyhrál olympiádu, nestal bych se nejlepším sportovcem České republiky. Takže je pro mě nejcennější zlato z olympiády," tvrdí Šebrle.

Sám o sobě Šebrle tvrdí, že nezaspal na vavřínech. "Teď jsem to cítil na Kanárech, Bavilo mě běhat. I když to bolelo," popisuje pocity ze nedávného soustředění. Vánoce stráví v rodinném kruhu, pak odjede do Harrachova na lyže. Začátek roku však už bude znovu patřit atletice, pátého ledna odlétá Roman Šebrle na soustředění do Jihoafrické republiky.

Jestli bude startovat na halovém mistrovství Evropy v Madridu, zatím třicetiletý atlet neví. "Myslím si, že jo. Ale tutovka to není. Opravdu na to nebudu trénovat, takže uvidíme, jestli to uplácám z objemové přípravy," říká.

Jeho největším sportovním cílem pro příští rok je totiž zisk titulu mistra světa na šampionátu v Helsinkách. To je jediný titul, který v bohaté sbírce úspěchů Romana Šebrleho chybí. Ale Helsinkami jeho sportovní život ani zdaleka neskončí. "Mým cílem číslo jeden je obhájit za čtyři roky v Pekingu olympijské zlato. Myslím, že tam ještě o zlatu můžu uvažovat," dodává Roman Šebrle. 

Desetibojař Roman Šebrle s korunou pro krále českého sportu roku 2004.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž