Michal Desenský (vlevo) se ve finále běhu na 4x400 metrů na ME v Amsterdamu...

Michal Desenský (vlevo) se ve finále běhu na 4x400 metrů na ME v Amsterdamu vydává na trať poté, co na třetím úseku přebral štafetový kolík od Pavla Masláka. | foto: ČAS - Eduard Erben

Neběželo to, mrzí i přes titul ve štafetě čtvrtkaře Desenského

  • 0
Štafetě k titulu pomohl, do finále individuálního závodu na 400 metrů se s přehledem probojoval. Tím ale klady letošního mistrovství republiky v atletice pro čtvrtkaře Michala Desenského skončily.

Hradecký atlet totiž ve finále běhu na 400 metrů skončil za medailovou pozicí čtvrtý, navíc v čase, se kterým nebyl vůbec spokojený. Místo ataku na čas hluboko pod 46 vteřin se stopky zastavily na hodnotě 47,63.

„Neběželo mi to, necítil jsem se dobře,“ komentoval svůj výkon v Třinci, kterým nejenže se nenominoval na mistrovství Evropy družstev, jež je na programu už za týden, ale ani k účasti na letošní univerziádě.

Z Třince proto i přes zlatou medaili ve štafetě odjížděl rozmrzelý. „Musíme si z trenérem sednout a probrat, co dál, abych se z toho dostal,“ líčil Desenský.

Přitom před šampionátem vypadala jeho forma nadějně. Zaběhl si slušně 300 metrů a na čtvrtce v tréninku čas 47,10. „Přitom jsem neběžel naplno,“ říká s tím, že se pokusí sezonu zachránit, „je ještě dlouhá a budu mít řadu možností.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž