Větrníčky s bylinkovým krémem

nehodnoceno

Tyto slané větrníčky chutnají ještě lépe, než byste čekali.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

20 PORCE +

Těsto:

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    102 KCal

    5 %

    4 %

  • Energie

    426 KJ

    5 %

    4 %

  • Sacharidy

    5,7 g

    6 %

    6 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    2,9 g

    5 %

    4 %

  • Tuky

    7,5 g

    11 %

    11 %

  • nasycené

    3,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do vroucí osolené vody přidáme rozpuštěné máslo. Přisypeme mouku a zmírníme teplotu. Vařečkou mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na stěny hrnce. Hmotu necháme částečně zchladnout a pak do ní postupně zapracujeme vejce.
  2. Těsto naplníme do cukrářského sáčku. Plech vyložíme pečicím papírem a nastříkáme na něj větrníčky. Pečeme při 200 °C asi 20 minut. Pokud chceme mít větrníčky hodně nadýchané, nesmíme troubu během pečení otevírat, aby neunikla pára.
  3. Červenou papriku nakrájíme na drobné kostičky. Lučinu a majonézu smícháme s nasekanými bylinkami a dochutíme solí a pepřem.
  4. Vychladlé větrníčky vodorovně rozkrojíme a naplníme bylinkovým krémem, který posypeme nakrájenou paprikou.
Autor:

Podobné recepty

Domácí škvarky a sádlo

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Pikantní vejce plněná hermelínovou pěnou

Tento studený předkrm si zamilujete.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín chutná nejlépe po pár dnech uložený v lednici.

Nakládaný hermelín

K nakládanému hermelínu nesmí chybět pivo.