Větrníčky s bylinkovým krémem

nehodnoceno

Tyto slané větrníčky chutnají ještě lépe, než byste čekali.

Obtížnost

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

20 PORCE +

Těsto:

Náplň:

Postup

  1. Do vroucí osolené vody přidáme rozpuštěné máslo. Přisypeme mouku a zmírníme teplotu. Vařečkou mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na stěny hrnce. Hmotu necháme částečně zchladnout a pak do ní postupně zapracujeme vejce.
  2. Těsto naplníme do cukrářského sáčku. Plech vyložíme pečicím papírem a nastříkáme na něj větrníčky. Pečeme při 200 °C asi 20 minut. Pokud chceme mít větrníčky hodně nadýchané, nesmíme troubu během pečení otevírat, aby neunikla pára.
  3. Červenou papriku nakrájíme na drobné kostičky. Lučinu a majonézu smícháme s nasekanými bylinkami a dochutíme solí a pepřem.
  4. Vychladlé větrníčky vodorovně rozkrojíme a naplníme bylinkovým krémem, který posypeme nakrájenou paprikou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    102 KCal

    5 %

    4 %

  • Energie

    426 KJ

    5 %

    4 %

  • Sacharidy

    5,7 g

    6 %

    6 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    2,9 g

    5 %

    4 %

  • Tuky

    7,5 g

    11 %

    11 %

  • nasycené

    3,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Sýrové ražniči

Nabídněte návštěvě zajímavé jednuhubky.

Novoroční utopenec

Vychutnejte si oblíbenou klasiku.

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.