Větrníčky s bylinkovým krémem
Tyto slané větrníčky chutnají ještě lépe, než byste čekali.
Postup
- Do vroucí osolené vody přidáme rozpuštěné máslo. Přisypeme mouku a zmírníme teplotu. Vařečkou mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na stěny hrnce. Hmotu necháme částečně zchladnout a pak do ní postupně zapracujeme vejce.
- Těsto naplníme do cukrářského sáčku. Plech vyložíme pečicím papírem a nastříkáme na něj větrníčky. Pečeme při 200 °C asi 20 minut. Pokud chceme mít větrníčky hodně nadýchané, nesmíme troubu během pečení otevírat, aby neunikla pára.
- Červenou papriku nakrájíme na drobné kostičky. Lučinu a majonézu smícháme s nasekanými bylinkami a dochutíme solí a pepřem.
- Vychladlé větrníčky vodorovně rozkrojíme a naplníme bylinkovým krémem, který posypeme nakrájenou paprikou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
102 KCal
5 %
4 %
-
Energie
426 KJ
5 %
4 %
-
Sacharidy
5,7 g
6 %
6 %
-
Vláknina
0,3 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
2,9 g
5 %
4 %
-
Tuky
7,5 g
11 %
11 %
-
nasycené
3,6 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA