Větrníčky s bylinkovým krémem

nehodnoceno

Tyto slané větrníčky chutnají ještě lépe, než byste čekali.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

20 PORCE +

Těsto:

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    102 KCal

    5 %

    4 %

  • Energie

    426 KJ

    5 %

    4 %

  • Sacharidy

    5,7 g

    6 %

    6 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    2,9 g

    5 %

    4 %

  • Tuky

    7,5 g

    11 %

    11 %

  • nasycené

    3,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do vroucí osolené vody přidáme rozpuštěné máslo. Přisypeme mouku a zmírníme teplotu. Vařečkou mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na stěny hrnce. Hmotu necháme částečně zchladnout a pak do ní postupně zapracujeme vejce.
  2. Těsto naplníme do cukrářského sáčku. Plech vyložíme pečicím papírem a nastříkáme na něj větrníčky. Pečeme při 200 °C asi 20 minut. Pokud chceme mít větrníčky hodně nadýchané, nesmíme troubu během pečení otevírat, aby neunikla pára.
  3. Červenou papriku nakrájíme na drobné kostičky. Lučinu a majonézu smícháme s nasekanými bylinkami a dochutíme solí a pepřem.
  4. Vychladlé větrníčky vodorovně rozkrojíme a naplníme bylinkovým krémem, který posypeme nakrájenou paprikou.
Autor:

Podobné recepty

Paštikový hřbet

Výborná domácí paštika, která vám jistě vykouzlí úsměv na rtech.

Rösti

Připravte si tradiční švýcarské bramborové placičky.

Opilé meruňky

Už vás nebaví mazat si na rohlík obyčejný džem? Zkuste tento vytuněný, hodí se skvěle i k sýrům.

Nakládaný ovčí sýr

Neváhejte si dát k večeři nakládaný kozí sýr.

Nakládané houby

Připravte si výborný zaklad na houbovou omáčku.