Treska v mandlové krustě

Místo klasické strouhanky obalte kapra v mandlové krustě.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Salát:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1302 KCal

    59 %

    54 %

  • Energie

    5449 KJ

    59 %

    54 %

  • Sacharidy

    47,7 g

    54 %

    48 %

  • Vláknina

    11,4 g

    38 %

    38 %

  • Bílkoviny

    54,9 g

    87 %

    81 %

  • Tuky

    96,6 g

    149 %

    138 %

  • nasycené

    11,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kapra očistíme, naporcujeme, osolíme, pokapeme šťávou z poloviny citronu a necháme odležet.
  2. Porce postupně obalíme v mouce, vejcích a plátcích mandlí, které dobře přimáčkneme. Smažíme v ne příliš rozpáleném tuku dozlatova. Usmažené porce pokládáme na pekáček vyložený papírovou utěrkou, aby se odsál tuk.
  3. Salát: oloupané uvařené brambory a ostatní uvařenou zeleninu nakrájíme na kostky. V míse vše smícháme s hráškem, jogurtem, olejem, hořčicí, hráškem a bylinkami. Dochutíme solí, cukrem, pepřem a citronovou šťávou.
Autor:

Podobné recepty

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.