Treska v mandlové krustě

Místo klasické strouhanky obalte kapra v mandlové krustě.

Obtížnost

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Salát:

Postup

  1. Kapra očistíme, naporcujeme, osolíme, pokapeme šťávou z poloviny citronu a necháme odležet.
  2. Porce postupně obalíme v mouce, vejcích a plátcích mandlí, které dobře přimáčkneme. Smažíme v ne příliš rozpáleném tuku dozlatova. Usmažené porce pokládáme na pekáček vyložený papírovou utěrkou, aby se odsál tuk.
  3. Salát: oloupané uvařené brambory a ostatní uvařenou zeleninu nakrájíme na kostky. V míse vše smícháme s hráškem, jogurtem, olejem, hořčicí, hráškem a bylinkami. Dochutíme solí, cukrem, pepřem a citronovou šťávou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1302 KCal

    59 %

    54 %

  • Energie

    5449 KJ

    59 %

    54 %

  • Sacharidy

    47,7 g

    54 %

    48 %

  • Vláknina

    11,4 g

    38 %

    38 %

  • Bílkoviny

    54,9 g

    87 %

    81 %

  • Tuky

    96,6 g

    149 %

    138 %

  • nasycené

    11,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Pečená kuřátka

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.