Salát z banánů a pomerančů

Tento salátek s pečeným ovocem vám příjemně provoní celou kuchyni.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    429 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1793 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    56,9 g

    65 %

    57 %

  • Vláknina

    8,0 g

    27 %

    27 %

  • Bílkoviny

    5,5 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    16,3 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    6,8 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Instantní kávu zalijeme 200 ml horké vody. Z pomerančů okrájíme kůru i s bílou blankou. Nad miskou vykrajujeme ostrým nožem jednotlivé dílky bez spojovacích blanek a odkládáme je do salátové misky. Zachycenou šťávu přelijeme do kastrůlku, přidáme cukr, brandy, celou skořici a kávu.
  2. Zvolna vaříme asi 15 minut, podle potřeby můžeme přilít i trochu vody. Odstavíme z ohně a když sirup částečně zchladne, vyndáme celou skořici. Přimícháme naopak mletou skořici a čokoládu. Za stálého míchání necháme dobře rozpustit.
  3. Banány oloupeme, nakrájíme na plátky, promícháme v misce s pomeranči a rozdělíme do misek nebo na talířky. Každou porci přelijeme sirupem a posypeme na másle opraženými slunečnicovými semínky.
Autor:

Podobné recepty

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.