Ingredience
Postup
- Instantní kávu zalijeme 200 ml horké vody. Z pomerančů okrájíme kůru i s bílou blankou. Nad miskou vykrajujeme ostrým nožem jednotlivé dílky bez spojovacích blanek a odkládáme je do salátové misky. Zachycenou šťávu přelijeme do kastrůlku, přidáme cukr, brandy, celou skořici a kávu.
- Zvolna vaříme asi 15 minut, podle potřeby můžeme přilít i trochu vody. Odstavíme z ohně a když sirup částečně zchladne, vyndáme celou skořici. Přimícháme naopak mletou skořici a čokoládu. Za stálého míchání necháme dobře rozpustit.
- Banány oloupeme, nakrájíme na plátky, promícháme v misce s pomeranči a rozdělíme do misek nebo na talířky. Každou porci přelijeme sirupem a posypeme na másle opraženými slunečnicovými semínky.