Ingredience
Postup
- Mléko se špetkou soli, citronovou kůrou a herou přivedeme k varu. Přidáme propláchnutou rýži a zvolna ji vaříme asi 10 minut do poloměkka. Poté směs odstavíme a necháme vychladnout.
- Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a vmícháme společně s mandlemi do vychladlé rýže.
- Formu o velikosti asi 20x30 cm vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a rozetřeme do ní polovinu rýžové hmoty. Na ni rozložíme pokrájené meruňky (část si necháme na ozdobu) a zakryjeme je zbylou hmotou. Koláč pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 45 minut.
- Po upečení propícháme povrch koláče špejlí, pokapeme ho brandy a necháme vychladnout. Poté ho vyklopíme z pekáčku a nakrájíme na řezy. Dozdobíme je zbylými meruňkami.