Rýžové řezy
Neváhejte si udělat svěží moučník z rýže.
Postup
- Mléko se špetkou soli, citronovou kůrou a herou přivedeme k varu. Přidáme propláchnutou rýži a zvolna ji vaříme asi 10 minut do poloměkka. Poté směs odstavíme a necháme vychladnout.
- Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a vmícháme společně s mandlemi do vychladlé rýže.
- Formu o velikosti asi 20x30 cm vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a rozetřeme do ní polovinu rýžové hmoty. Na ni rozložíme pokrájené meruňky (část si necháme na ozdobu) a zakryjeme je zbylou hmotou. Koláč pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 45 minut.
- Po upečení propícháme povrch koláče špejlí, pokapeme ho brandy a necháme vychladnout. Poté ho vyklopíme z pekáčku a nakrájíme na řezy. Dozdobíme je zbylými meruňkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
250 KCal
11 %
10 %
-
Energie
1046 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
32,6 g
37 %
33 %
-
Vláknina
1,3 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
7,7 g
12 %
11 %
-
Tuky
9,2 g
14 %
13 %
-
nasycené
3,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Koláčky s rybízem
Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.