Rýžové řezy

Neváhejte si udělat svěží moučník z rýže.

Obtížnost

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

12 PORCE +

Postup

  1. Mléko se špetkou soli, citronovou kůrou a herou přivedeme k varu. Přidáme propláchnutou rýži a zvolna ji vaříme asi 10 minut do poloměkka. Poté směs odstavíme a necháme vychladnout.
  2. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a vmícháme společně s mandlemi do vychladlé rýže.
  3. Formu o velikosti asi 20x30 cm vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a rozetřeme do ní polovinu rýžové hmoty. Na ni rozložíme pokrájené meruňky (část si necháme na ozdobu) a zakryjeme je zbylou hmotou. Koláč pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 45 minut.
  4. Po upečení propícháme povrch koláče špejlí, pokapeme ho brandy a necháme vychladnout. Poté ho vyklopíme z pekáčku a nakrájíme na řezy. Dozdobíme je zbylými meruňkami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    250 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1046 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    32,6 g

    37 %

    33 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    7,7 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    9,2 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    3,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.