Ratatouille koláč

nehodnoceno

Upečte podle našeho receptu výborný slaný koláč.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

12 PORCE +

Na korpus:

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    241 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1010 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    20,5 g

    23 %

    20 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    6,6 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    13,8 g

    21 %

    20 %

  • nasycené

    8,0 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do prosáté mouky se solí pomocí prstů zapracujeme kousky másla a pak přidáme vejce. Je-li třeba přiléváme po lžících studenou vodu a rukama rychle vypracujeme vláčné a nelepivé těsto. Kouli těsta zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň 30 minut odpočívat v chladničce.
  2. Odleželé těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Přebytek těsta odřízneme. Na těsto položíme pečicí papír, zatížíme suchými fazolemi a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Poté odstraníme fazole i papír a dopékáme ještě 5 minut.
  3. Mezitím očištěnou mrkev a neoloupanou cuketu nakrájíme na tenké podélné plátky. Vše lehce posolíme, zelenina bude pružnější. Plátky poté seřízneme tak, aby byly zhruba stejně vysoké.
  4. V misce smícháme ricottu s najemno nastrouhaným parmazánem a pecorinem a podle chuti osolíme a opepříme. Směs rozetřeme na předpečený korpus a směrem od středu ke kraji vyložíme do spirály střídavě plátky cukety a mrkve. Osolíme, opepříme a zlehka pokapeme olivovým olejem.
  5. Koláč pak pečeme v troubě při 180 °C asi 40 minut doměkka. Po upečení dozdobíme lístky bazalky a ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Paštikový hřbet

Výborná domácí paštika, která vám jistě vykouzlí úsměv na rtech.

Rösti

Připravte si tradiční švýcarské bramborové placičky.

Opilé meruňky

Už vás nebaví mazat si na rohlík obyčejný džem? Zkuste tento vytuněný, hodí se skvěle i k sýrům.

Nakládaný ovčí sýr

Neváhejte si dát k večeři nakládaný kozí sýr.

Nakládané houby

Připravte si výborný zaklad na houbovou omáčku.