Ratatouille koláč

nehodnoceno

Upečte podle našeho receptu výborný slaný koláč.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

12 PORCE +

Na korpus:

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    241 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1010 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    20,5 g

    23 %

    20 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    6,6 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    13,8 g

    21 %

    20 %

  • nasycené

    8,0 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do prosáté mouky se solí pomocí prstů zapracujeme kousky másla a pak přidáme vejce. Je-li třeba přiléváme po lžících studenou vodu a rukama rychle vypracujeme vláčné a nelepivé těsto. Kouli těsta zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň 30 minut odpočívat v chladničce.
  2. Odleželé těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Přebytek těsta odřízneme. Na těsto položíme pečicí papír, zatížíme suchými fazolemi a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Poté odstraníme fazole i papír a dopékáme ještě 5 minut.
  3. Mezitím očištěnou mrkev a neoloupanou cuketu nakrájíme na tenké podélné plátky. Vše lehce posolíme, zelenina bude pružnější. Plátky poté seřízneme tak, aby byly zhruba stejně vysoké.
  4. V misce smícháme ricottu s najemno nastrouhaným parmazánem a pecorinem a podle chuti osolíme a opepříme. Směs rozetřeme na předpečený korpus a směrem od středu ke kraji vyložíme do spirály střídavě plátky cukety a mrkve. Osolíme, opepříme a zlehka pokapeme olivovým olejem.
  5. Koláč pak pečeme v troubě při 180 °C asi 40 minut doměkka. Po upečení dozdobíme lístky bazalky a ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Veganský tatarák

Vyzkoušejte náš lahodný a jednoduchý tatarský biftek bez masa.

Gravlax (marinovaný losos s koprem)

Připravte si marinovaného lososa sami doma.

Sulc

Vyzkoušejte tradiční sulc, který vás potěší svou bohatou chutí a jemností.

Uzená ryba s marinovanou červenou řepou

Zkombinujte chutě uzené ryby a červené řepy do jednoho lahodného pokrmu.

Solené sardinky

Dopřejte si autentickou chuť moře se solenými sardinkami.