Ingredience
Postup
- Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zapracujeme rozpuštěné zchladlé máslo. Pak vmícháme mouku smíchanou se sodou, kořením a škrobem. Nakonec do těsta přidáme kůru a rum. Formu naplníme připraveným těstem a pečeme při 170 °C asi 35 minut. Necháme ho zchladnout a podélně prokrojíme na tři díly.
- Do hrnce nalijeme 1000 ml vody, přidáme cukr a vaříme asi 10 minut. Pak vsypeme červené cukrárenské želé a povaříme 2 minuty. Nakonec do něj vmícháme griotku.
- Jeden díl korpusu provlhčíme připraveným červeným rozvarem a pomažeme džemem. Položíme na něj druhý korpus a postup ještě dvakrát zopakujeme. Necháme odležet v chladu nejlépe přes noc. Pak rozpustíme fondánovou polevu, smícháme ji s citronovou šťávou a potřeme povrch moučníku. Rozkrájíme na řezy a podáváme.