Punčový řez
Upečte si doma punčák, který chutná lépe než z cukrárny.
Vaření 90 min
bez odležení a chladnutí
Postup
- Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zapracujeme rozpuštěné zchladlé máslo. Pak vmícháme mouku smíchanou se sodou, kořením a škrobem. Nakonec do těsta přidáme kůru a rum. Formu naplníme připraveným těstem a pečeme při 170 °C asi 35 minut. Necháme ho zchladnout a podélně prokrojíme na tři díly.
- Do hrnce nalijeme 1000 ml vody, přidáme cukr a vaříme asi 10 minut. Pak vsypeme červené cukrárenské želé a povaříme 2 minuty. Nakonec do něj vmícháme griotku.
- Jeden díl korpusu provlhčíme připraveným červeným rozvarem a pomažeme džemem. Položíme na něj druhý korpus a postup ještě dvakrát zopakujeme. Necháme odležet v chladu nejlépe přes noc. Pak rozpustíme fondánovou polevu, smícháme ji s citronovou šťávou a potřeme povrch moučníku. Rozkrájíme na řezy a podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
303 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1269 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
41,4 g
47 %
41 %
-
Vláknina
1,0 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
5,3 g
8 %
8 %
-
Tuky
10,7 g
16 %
15 %
-
nasycené
6,3 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA