Punčový řez

Upečte si doma punčák, který chutná lépe než z cukrárny.

Obtížnost

Střední

Vaření 90 min

bez odležení a chladnutí

Ingredience

15 PORCE +

Těsto:

Rozvar:

Dohotovení:

Postup

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zapracujeme rozpuštěné zchladlé máslo. Pak vmícháme mouku smíchanou se sodou, kořením a škrobem. Nakonec do těsta přidáme kůru a rum. Formu naplníme připraveným těstem a pečeme při 170 °C asi 35 minut. Necháme ho zchladnout a podélně prokrojíme na tři díly.
  2. Do hrnce nalijeme 1000 ml vody, přidáme cukr a vaříme asi 10 minut. Pak vsypeme červené cukrárenské želé a povaříme 2 minuty. Nakonec do něj vmícháme griotku.
  3. Jeden díl korpusu provlhčíme připraveným červeným rozvarem a pomažeme džemem. Položíme na něj druhý korpus a postup ještě dvakrát zopakujeme. Necháme odležet v chladu nejlépe přes noc. Pak rozpustíme fondánovou polevu, smícháme ji s citronovou šťávou a potřeme povrch moučníku. Rozkrájíme na řezy a podáváme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    303 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1269 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    41,4 g

    47 %

    41 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    5,3 g

    8 %

    8 %

  • Tuky

    10,7 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    6,3 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Sušenkové sendviče

Nestíháte upéct dezert? Zvolte tuto rychlovku.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.