Ona

Vítězný bramborový salát | foto: foto: archiv APM

Připravte letos ke kaprovi ten nejlepší bramborový salát. Tady je recept

  • 85
Tvořivé kuchařky už možná trochu nudí onen klasický bramborový salát podle předpisu, jenž se dědí po generace. Proč tedy nevyzkoušet recept nový. Třeba rovnou ten, který vyhrál Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu.

mistrovství

Hellmann ́s Cup – Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu pořádá každým rokem občanské sdružení Agentura pro Mratín. Soutěž je otevřená všem amatérským i profesionálním kuchařů. Soutěží v ní tříčlenné týmy, které porotě předkládají dva kilogramy této míchané pochutiny. Svůj salát připravují na místě před zraky poroty a veřejnosti. Porota na soutěžním salátu hodnotí především jeho vůni, chuť, vzhled, originalitu a celkový dojem.

Nejlepší recept letošního Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu, které se už tradičně konalo v Mratíně, vymysleli studenti potravinářské školy z pražské Písnice.

Jeho chuť postavili na ředkvičkách a česnekových klíčcích. „Salát servírujeme na podušku z plátků červené řepy a zdobíme ji nakadeřenými klíčky česneku,“ vysvětlila tajemství nejlepšího letošního salátu kapitánka vítězného týmu, Blanka Nováková.

Recept na vítězný bramborový salát

1200g Brambor loupaných
200g Cibule červená
500g Mrkve
300g Ředkviček
200g Kyselých okurek
440g Majonézy
2 Zakysané smetany 15%
2 Krabičky zahradní řeřichy

Vítězný bramborový salát

Zálivka: 3 polévkové lžíce vinného octa 1 - 2 lžíce cukru krupice podle chuti 1 - 2 lžíce olivového oleje sůl a bílý pepř mletý dle chuti

Na ozdobu:
200g Parmazánových hoblinek
200g Červené řepy
Smíchané klíčky z česneku a červené řepy, posypat zahradní řeřichou a snítky pažitky