Čtvrtek 30. června 2022, svátek má Šárka
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 30. června 2022 Šárka

Pomalu pečené kuře

Pomalé pečení zajistí masu vláčnost a šťavnatost, brambory v pekáči také nasáknou báječnou šťávou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 155 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1177 KCal

    53 %

    49 %

  • Energie

    4922 KJ

    53 %

    49 %

  • Sacharidy

    51,3 g

    58 %

    51 %

  • Vláknina

    5,6 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    75,6 g

    120 %

    111 %

  • Tuky

    71,8 g

    110 %

    103 %

  • nasycené

    21,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Velký pekáč i kuře dobře potřeme máslem.
  2. Kuře vložíme do pekáče a okolo rozložíme brambory. Vše osolíme a opepříme. Vložíme česnek, zakápneme vínem i vývarem, překryjeme alobalem a vložíme do trouby. Pečeme asi hodinu, pak sejmeme alobal a pekáčem zatřeseme. Přidáme koření i skrojky citronu a odkryté pečeme ještě padesát minut.
  3. Teplotu zvýšíme na 220/200 °C a pečeme ještě půl hodiny. Pak vyjmeme kuře, volně přikryjeme alobalem a necháme před porcováním odpočívat aspoň 10 minut. Brambory udržujeme v teple.
  4. Kuře podáváme s bramborami a vypečenou šťávou.
Autoři: ,

Podobné recepty

Pad Thai s tofu a zeleninou

Asijská kuchyně je bohatá na veganská jídla, která si v ničem nezadají s těmi masitými. Zkuste to.

Výpečky ze sójového masa se špenátem

Výpečky jsou někdy moc těžké. Pokud je ale připravíte ze sójového masa, jedná se o docela zdravý a...

Burger z bílých fazolí

Nejste na maso? Připravte si vegetariánský burger, je naprosto dokonalý.

Rychlá boloňská omáčka

Že je pravá boloňská omáčka pracná a dlouho trvá? To je sice pravda, ale tato zjednodušená a rychlá...

Bylinkový bulgur se špenátem

Tento salát se svěžími bylinkami trochu připomíná tabouleh. Dejte si ho jako lehkou večeři nebo...