Ingredience
Postup
- Krůtí prsa omyjeme a osušíme. Rozřízneme je na plát a přes fólii lehce naklepeme. Špenát spaříme horkou vodou a necháme okapat. Pak z něj vymačkáme přebytečnou tekutinu.
- Na plát masa rozprostřeme připravený špenát. Pak ho poklademe plátky šunky. Svineme ho. Koření na drůbež smícháme s provensálským kořením. Roládu potřeme kořenicí směsí a nakrájíme na šneky asi 2 cm široké.
- Papriky očistíme, zbavíme semínek, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Na kovové jehly nebo navlhčené špejle střídavě napícháme masové šneky a kousky papriky. Žampiony očistíme a hlavičkami špízy uzavřeme.
- V pánvi rozpálíme olej a špízy na něm ze všech stran opečeme. Pak je dáme do pekáčku a v troubě je při 180 °C necháme dopéct. Během pečení je podle potřeby podléváme vývarem. Podáváme se zeleninový salátem.