Pečený T-bone steak s rajčatovou salsou

Milovníci masa si na tomto receptu opravdu pochutnají.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 75 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    512 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2142 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    34,0 g

    39 %

    34 %

  • Vláknina

    5,6 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    74,3 g

    118 %

    109 %

  • Tuky

    8,4 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    3,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory omyjeme a dáme péct do trouby na 180°C asi 40 minut. Maso necháme 30 minut odpočinout v pokojové teplotě. Pak steaky osolíme, opepříme a potřeme olejem.
  2. Steaky zprudka opečeme na rozpálené pánvi z každé 2 minuty, pak je dopečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut (čas záleží na výšce steaku a jak moc jej chceme propečený).
  3. Rajčata nakrájíme na drobné kostičky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na drobné kostičky.
  4. Vše dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme nasekaný koriandr a promícháme.
  5. Hotové steaky podáváme s pečenými bramborami se zakysanou smetanou a rajčatovou salsou.
Autor:

Podobné recepty

Steak s houbami na tymiánovém másle

Dokonalý steak připravený do 25 minut.

Pikantní houby se skleněnými nudlemi

Skvělý houbový recept, který musíte vyzkoušet.

Vepřové závitky s jablky a křenem

Závitky s jablky podávejte s vařenými nebo šťouchanými bramborami.

Vepřové řízečky v parmazánu

K obědu zkuste připravit tyto řízečky se zdravým salátem.

Vdolky s povidly

Vdolky lehoučké a výborné jako od babičky.