NA 6 PORCÍ
Příprava: 15 minut + 45 minut pečení
Ingredience:
* 2 kg bílé ryby (my jsme zvolili kapra)
* pepř a sůl
Na octovou marinádu:
* 500 ml vody* 500 ml octa
Na kořeněný nálev:
* 500 ml vody
* 250 ml octa
* 2 lžičky kuliček pepře
* 2 lžičky kuliček nového koření
* 2 lžičky hořčičného semínka
* 4 bobkové listy
* 1 lžíce cukru
* 3 cibule
* 3 mrkve
* 3 petržele
* 1 celer
Příprava jídla:
1. Připravte si maso
Ryby zbavte šupin, vykuchejte a naporcujte. Děti pak pověřte prosolením masa. Porce uložte na 48 hodin do lednice. Pak je opláchněte.
2. Ochuťte ho
Svařte vodu s octem, nalijte ji na ryby a nechte je dalších 48 hodin odpočívat v chladu. Pak šupináče stáhněte z kůže a vyjměte páteř i větší kosti – činnost jako stvořená pro obratné dětské prsty. Vy mezitím připravte kořeněný nálev: ve vodě s octem povařte nakrájenou zeleninu, koření a cukr.
3. Vytvořte pěkné závitky
Nakrájejte ryby na kostky či proužky, proložte je zeleninou a zalijte nálevem. K dokonalosti jim už chybí jen několikadenní odležení v chladu.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Kapr na grilu |
Kapří hranolky |
Smažený kapr |