Ingredience
Postup
- Vepřový bůček i kachní játra očistíme. Játra nakrájíme na menší kousky a vložíme do misky. Bůček nakrájíme na kostičky.
- Cibuli i česnek oloupeme a nesekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme čtvrtinu másla a necháme na něm zesklovatět cibuli. Pak přidáme česnek a orestujeme jej. Přidáme nakrájený bůček a opečeme jej. Poté vmícháme nakrájená játra a vše společně osmažíme.
- Maso zalijeme slivovicí a necháme odpařit alkohol. Do pánve dáme všechno koření. Přilijeme 280 ml vody a pod pokličkou maso pozvolna dusíme asi 30 minut doměkka. Nakonec směs osolíme a necháme zchladnout. Pak ji přelijeme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
- Zbytek másla přepustíme a přecedíme přes sítko. Hotovou paštiku naplníme do vyvařených sklenic a zalijeme přepuštěným máslem. Sklenice uzavřeme víčkem a necháme zatuhnout v chladničce.
- Mezitím připravíme omáčku. Do kastrůlku dáme víno, rozmrazené višně a med a pozvolna svaříme do zhoustnutí. Hotovou omáčku necháme vychladnout a podáváme k paštice s pečivem.