Paštika z kachních jater s višňovou omáčkou

Není nad domácí paštiku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 85 min

bez tuhnutí

Ingredience

4 PORCE +

Na 500 ml paštiky (4 skleničky) si připravíme:

Na omáčku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1020 KCal

    46 %

    42 %

  • Energie

    4267 KJ

    46 %

    42 %

  • Sacharidy

    33,1 g

    38 %

    33 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    26,4 g

    42 %

    39 %

  • Tuky

    83,8 g

    129 %

    120 %

  • nasycené

    40,0 g

  • trans-mastné

    1,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřový bůček i kachní játra očistíme. Játra nakrájíme na menší kousky a vložíme do misky. Bůček nakrájíme na kostičky.
  2. Cibuli i česnek oloupeme a nesekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme čtvrtinu másla a necháme na něm zesklovatět cibuli. Pak přidáme česnek a orestujeme jej. Přidáme nakrájený bůček a opečeme jej. Poté vmícháme nakrájená játra a vše společně osmažíme.
  3. Maso zalijeme slivovicí a necháme odpařit alkohol. Do pánve dáme všechno koření. Přilijeme 280 ml vody a pod pokličkou maso pozvolna dusíme asi 30 minut doměkka. Nakonec směs osolíme a necháme zchladnout. Pak ji přelijeme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
  4. Zbytek másla přepustíme a přecedíme přes sítko. Hotovou paštiku naplníme do vyvařených sklenic a zalijeme přepuštěným máslem. Sklenice uzavřeme víčkem a necháme zatuhnout v chladničce.
  5. Mezitím připravíme omáčku. Do kastrůlku dáme víno, rozmrazené višně a med a pozvolna svaříme do zhoustnutí. Hotovou omáčku necháme vychladnout a podáváme k paštice s pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Paštikový hřbet

Výborná domácí paštika, která vám jistě vykouzlí úsměv na rtech.

Rösti

Připravte si tradiční švýcarské bramborové placičky.

Opilé meruňky

Už vás nebaví mazat si na rohlík obyčejný džem? Zkuste tento vytuněný, hodí se skvěle i k sýrům.

Nakládaný ovčí sýr

Neváhejte si dát k večeři nakládaný kozí sýr.

Nakládané houby

Připravte si výborný zaklad na houbovou omáčku.